Minap végig sétálva a zöldségesnél egy partizénnyal állított szembe a sors: egy csodálatosan élénk zöld bőrű, újburgonya. Szinte magamért beszélt, vetsz magadnak belőlem egy kiló és két csokor petrezselymet, aztán meglátod, milyen gyönyörűséget tudsz belőlem varázsolni! Készült hát az újburgonyából egy remek fogás.
Hozzávalók
1 kg újburgonya
2 csokor friss petrezselyem
Ízlés szerint zsiradék
Egy csipet só
Elkészítés
Az újburgonyát egy sörtétes vízfürdőben megmosom, majd egy kis vágókéssel megkapargatom a héját. Ez így hatékony módszer a burgonya héjának eltávolítására. A tisztított burgonyákat egyenletes, körülbelül 7 mm-es szeletekre vágom, majd újra alaposan lemossom és egy konyharuhával leitatok róla minden nedvességet.
Ezután egy serpenyőt zsiradékkal forralok fel, majd amikor kellően forró állapotba jutottam, beleteszem a szeletekre vágott burgonyát és néhány percig sütöm. A sütő burgonya oldalai aranybarna színűvé válnak, megfűszerezzem sóval, és lefedem a serpenyőt, hogy saját levében puhuljon meg.
Közben eltávolítom a petrezselyem szárakat és nagyon finomra vágom a zöldeit. Az aprítás során folyamatosan kóstolom a burgonyát és rázogatom, hogy ne törjön össze.
Amikor a borsó ütemét követve a burgonya megpuhul, hozzákeverem a finomra vágott petrezselymet. Néhány percig együtt párolodok a két alapanyaggal, majd a kész ételt tálra halmozva, frissen tálalom.
Remek melléklet lehet húsételekhez, de önmagában is kijelenthetjük: sikerült egy fantasztikus fogást alkotnunk!