HírekReceptek

Rejtett trükkök a pompás borsófőzelék elkészítéséhez: titkok, amelyeket minden háziasszonynak tudnia kell!

A borsófőzelék elkészítése egyszerű műveletnek tűnhet, amit az egész család nagyra értékel. Azonban számos kis fortélyt találhatunk, amelyekkel ezt az ételt sikerrel készíthetjük el, oly módon, hogy annak íze igazán mennyei legyen.

ZÖLDBORSÓFŐZELÉK (4 fő részére)

Amire szükségünk lesz:

1 kg zöldborsó (fejtve), 3 dkg vaj, só, 1 leveskocka, 1 nagy csokor petrezselyem zöldje, kb. 6-7 dl tej, kb. 3-4 teáskanál étkezési keményítő

Így készítsd el:

Az előkészített borsót rövid időre pároljuk a vajon, majd öntsünk rá kb. 1,5 dl vizet. Szórjunk rá aprított petrezselymet és sót, majd fedjük le és főzzük puhára.

Amint a lé elfő és a borsó megpuhul, szórjuk meg a keményítővel és tegyünk hozzá némi tejet. Az állagot ízlés szerint állítsuk be úgy, hogy hozzáadjunk annyi tejet, amennyit szükségesnek érzünk (a főzelék lehet sűrű, de híg is). Ízesítsük leveskockával és szükség esetén sózzuk meg. Lassú forralással készítsük el a főzeléket. Amikor elérte a kívánt állagot, kész is vagyunk.

Tálaláskor szeletelt sült virslit vagy tükörtojást kínáljunk mellé.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp: Mikor kész a főzelék, szoktam belekeverni egy tojássárgáját. Ez szép színt és krémes állagot ad az ételnek, mindenképp érdemes kipróbálni! A keményítő helyett lisztet is használhatunk.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET