Hozzávalók:
1 kg tarja, vagy lapocka, 2 db közepes vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál pirospaprika, 3 púpozott evőkanál zsír, finomliszt az ízlés szerint, és végül só az ízlés szerint.
A fenséges lecsós szelet elkészítése:
Először is, a húst felszeletelem, a hagymát megpucolom, majd apró kockákra vágom. A paradicsomot meghámozom, és a zöldpaprikát feldarabolom.
Ezután a hússzeleteket paprikás lisztbe forgatom, és egy serpenyőben, zsíron mindkét oldalát megpirítom.
A visszamaradt zsíron megfonnyasztom a hagymát, hozzáadom a hámozott, darabolt paradicsomot, és a darabolt zöldpaprikát. Párolom egy kis ideig, majd rászórom a feketeborsot és a piros paprikát.
Alaposan összekeverem, az elősütött húst ráteszem, majd ízesítek, és annyi vizet öntök rá, hogy a hús teljesen megfőjön. Amikor a hús kellően megfőtt, rizzsel vagy tarhonyával tálalom a lecsós szeletet.
Élvezze ezt a hagyományos magyar étel modern változatát, amely garantáltan felmelegíti a szíveket és megnyugtatja a gyomrakat!