HírekReceptek

Hogyan készítsünk ízletes jércet fasírtban?

Hozzávalók

50 dkg kicsontolt csirke comb, 20 dkg burgonya, 15 dkg káposzta, 10 dkg konzervkukorica, 2 fej kisebb hagyma, fél fej fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, őrölt feketebors, olaj a sütéshez.

Elkészítés

A jércet (fiatal tyúk) combot, a burgonyát, káposztát, szalonnát, hagymát és fokhagymát ledaráljuk. Egy keverőtálba adjuk a ledarált hozzávalókat, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kukoricát, a zsemlemorzsa és a tejet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A keveréket jól összedolgozzuk, úgy, hogy formálhatónak kell lennie. Ha szükséges, adjunk hozzá még zsemlemorzsát.

A vágódeszkára formázzunk a keverékből fasírtokat. Az olajat felforrósítjuk, amennyire a fasírtok ellepnek, majd sütjük őket, mindaddig míg szép ropogósra nem sülnek.

Azonnal tálalható, frissen a legfinomabb.

Darált csirkehús és zöldségek

Jércefasírtok sütés előtt

Jércefasírt frissen tálalva

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET