Hozzávalók
50 dkg kicsontolt csirke comb, 20 dkg burgonya, 15 dkg káposzta, 10 dkg konzervkukorica, 2 fej kisebb hagyma, fél fej fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, őrölt feketebors, olaj a sütéshez.
Elkészítés
A jércet (fiatal tyúk) combot, a burgonyát, káposztát, szalonnát, hagymát és fokhagymát ledaráljuk. Egy keverőtálba adjuk a ledarált hozzávalókat, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kukoricát, a zsemlemorzsa és a tejet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A keveréket jól összedolgozzuk, úgy, hogy formálhatónak kell lennie. Ha szükséges, adjunk hozzá még zsemlemorzsát.
A vágódeszkára formázzunk a keverékből fasírtokat. Az olajat felforrósítjuk, amennyire a fasírtok ellepnek, majd sütjük őket, mindaddig míg szép ropogósra nem sülnek.
Azonnal tálalható, frissen a legfinomabb.