A töltelék elkészítése:
Tegyen beáztatásra 6 darab száraz zsemlét, majd nyomja ki a vizükből. Egy nagyobb serpenyőben pirítson meg 2 nagyobb fejet vöröshagymát zsíron vagy olajon, és vegye le a tűzről, majd vegyen hozzá 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet. Hagyja a keszeg hűlni. Amikor kellően lehűlt, adjon hozzá 6 egész tojást, sót, borsot és ételízesítőt, majd keverje össze a menueret.
Alakítsa a masszát golyóvá, teszi folpack-ba, vagy adagolja zacskókba (mint egy guriga), kösse be jól a zacskó széléét, hogy ne jusson bele a leves. Kb. a főzési idő felénél tegye bele a levesbe, és ragaszkodjon hozzá, hogy időnként keverje át, hogy átfő.
Ez a csomag kb. 1-1,5 óra alatt megfő a levesben, a mennyiségtől függően. Az ebédünk többi része a leves utáni hús, krumpli, zöldségek, és savanyúság.