HasznosHírekOtthon

Az a titkom, hogy nyáron se szúnyogok, se muslicák nem keserítik meg az életünket!

Minden nyáron tényleges harcot vívunk a szúnyogok és muslicák hadaival, számtalan álmatlan éjszaka után. Ebben a helyzetben szinte lehetetlen a nyár élvezete, hiszen, amint kívánatosnak tűnik az időjárás, megjelennek a bosszantó vérszívók.

Hiába a szúnyogháló, valahol mindig találnak utat. Ha netán elfelejtünk egy felvágott barackot a konyhapulton, másnap az egész lakás muslicákkal van tele. Folyamatosan nem akarom vegyszerekkel bombázni saját és családom egészségét, ezért úgy döntöttünk, hogy kizárjuk életünkből a toxikus rovarirtókat.

Ekkor mondta el a barátnőm egy nagyon hatékony, környezetbarát módszert. Kipróbáltuk, és azóta sem szúnyogok, sem muslicák nem keserítik meg az életünket. Most leírom, hogyan működik, ha te is kipróbálnád!

Egy öblös tálra, egy kevés ecetre, és műanyag fóliára lesz szükséged. Tölts az tál aljába egy kis ecetet, fedd le a fóliával, és fúrj úgy dugókat a fóliába, hogy lentről közepes sűrűségben lyukas legyen.

Ez a módszer az ecet illatának csalogató erejét használja. A muslicák és a szúnyogok az ecet szagát követve a lyukakon keresztül bejutnak a tálba, de ott beleragadnak, és már nem fognak kijönni. Ha a tál lassan tele van muslicákkal, kiöntöd, és cseréled az ecetet. Megjegyzem, ugyanez a módszer a vörös borral is működik.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET