Annyira finom ízeket rejt magában ez a sonkás-sajtos pogácsa, amit Krisztina Molnárné K inspirált alkotása alapján készítünk el!
Hozzávalók a tésztához:
1 kg búzaliszt,
50 dkg margarin,
3 tk étkezési só,
1 egész tojás és 2 tojássárgája,
1 élesztő, amit megfuttatunk 1 dl tejben,
körülbelül 3 dl tejföl.
Elkészítése:
Először is a lisztet és a margarint összemorzsoljuk, hiszen ez lesz a tészta alapja. Ezután jöhet a többi hozzávaló, amelyekkel alaposan összegyúrjuk a tésztát.
Ezt követően, szánjunk rá egy órát, hogy a tésztánk kellően pihenjen, ezután pedig nyújtsuk vékonyra. Kenjük meg a tésztát tejföllel, majd az egyik felét szórjuk meg apróra vágott sonkával és reszelt sajttal.
Ezt követően a tészta sonkás-sajtos felére ráhajtjuk a másik felét, majd pogácsaszaggató segítségével formázzuk a pogácsáinkat. A tetejét kenjük meg tojással, szórjuk meg egy kis reszelt sajttal, majd már indulhat is az előmelegített sütőbe. Biztosak vagyunk benne, hogy a közepes fokozaton sütés során a pogácsák olyan látványossággá válnak, amitől a családod leesik az álla!