HasznosHírekOtthon

A következő okok miatt érdemes nagyobb mennyiségben rajta tartani a keményítőt otthon!

Elterjedt használat a háztartásban

Már a nagyanyáink is használták a keményítőt, azonban ők csak akkor vásárolták meg, ha szükségük volt rá ebédhez vagy vacsorához. Ma már egyre több ember veszi észre, hogy a keményítőnek számos más felhasználási módja is lehet.

Miért is érdemes raktáron tartani?

Számos érv szól amellett, hogy nagyobb mennyiségben vásároljunk keményítőt. Az alábbiakban bemutatok néhány hasznos tippet, amelyek miatt érdemes lehet otthon nagyobb adagot tartani.

1. Bőrápolás

Különösen a zsíros bőrre van jótékony hatása. Ha meleg vízben elkeverünk két evőkanál keményítőt, majd hozzáadunk egy kevés hidratáló krémet, kiváló arcmaszkot kapunk. Ha hetente háromszor használjuk, észrevehetően javulhat a bőrünk minősége.

2. Ablaktisztító

Ecet, citromlé, víz és keményítő keverékével hatékony ablaktisztítót készíthetünk. A bolti termékeknél természetesebb megoldás, ráadásul kevesebbe kerül.

3. Ezüst evőeszközök fényesítésére

Egy kevés vízben feloldott keményítőval könnyen visszaadhatjuk az ezüst evőeszközeink fényét. Ráadásul kevésbé károsítja az anyagot, mint a hagyományos fényesítő szerek.

4. Zsírfoltok ellen

Ha tejben feloldunk néhány evőkanál keményítőt, ezzel a krémes masszával könnyen eltávolíthatjuk a zsírfoltokat. Hagyjuk bevonni a foltot egy éjszakán át, majd porszívózzuk le a maradékot.

5. A cipő kellemetlen szaga ellen

Keményítő szórásával könnyen megszabadulhatunk a cipőben keletkező kellemetlen szagtól. Este szórjuk be a cipőt, a következő nap pedig már friss illatú lesz.

6. Könnyebb vasalás

Ha vizben feloldunk egy kevés keményítőt, és ezt a keveréket használjuk vasalás előtt, könnyebben elsimulnak a gyűrődések. Ráadásul a ruhák tovább maradnak frissek és illatosak.

7. Penész ellen

Régi könyveink közé szórva a keményítő képes megkötni a nedvességet, ezzel megelőzhető a penész kialakulása.

8. Ruhatisztításra

A piszkos ruhákat egy légmentesen zárható zacskóban keményítővel rázva a ruhák megtisztulnak, és frissek lesznek.

9. Csomó kioldására

Ha túl szoros csomó nem akar kijönni, a keményítő segítségével könnyebben oldható a csomó.

10. Kanapé tisztítására

Egy evőkanál keményítőt vízben feloldva, a keverékkel befújva a kanapét, majd átdörzsölve azt, gyorsan és hatékonyan megtisztíthatjuk otthonunk egyik központi elemeit.

Összefoglalva, a keményítő sokkal többre használható, mint gondolnánk. Mindenképpen érdemes nagyobb mennyiségben tartani otthon, hiszen sose tudjuk, mikor lesz szükségünk rá!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET