HasznosHírekOtthon

Csomagban veszem a mosogatógép tablettát – Amikor megismered az okot, te is így fogsz járni

Hihetetlen háztartási trükköket osztunk meg, próbáld ki őket, és élvezd a ragyogó és higiénikus otthoni körülményeket! Csak mosogatógép tablettára lesz szükséged!

1.Sütő tisztítása

Ha borzalmas állapotban van a sütőd, ne keseredj el! Egy kapszulát oldj fel meleg vízben, majd egy szivacs segítségével alaposan töröld át a sütőt. Javasolt gumikesztyűt húzni, mivel igen koncentrált oldatot fogsz alkotni. Ezt követően töröld át a sütőt egy tiszta szivaccsal is, hogy megszabadulj a vegyi anyagoktól.

2. Tepsik tisztítása

Az odaégett tepsiket könnyen kitakaríthatod a mosogatógép tablettájának segítségével. Önts forró vizet a tepsibe, majd dobj bele egy darabokra tört tablettát. Hagyd állni egész éjjel, reggelre olyan lesz a tepsi, mint újkorában. Mindenképpen alaposan mosd ki tiszta vízzel.

3.Ruhafehérítés

A meleg vízben feloldott tabletta nagyon hatékony ruhafehérítő, de a foltokkal is könnyedén elbánik. Az elszíneződött fehér ruhákat áztasd egy éjszakán át ebben a vízben, majd másnap mosd ki őket a szokásos módon.

4.Zsírfoltok ellen

Ha a gyerek zsírkrétával alkotott a falon, mosogatókapszulás meleg vízzel könnyedén törölheted le. Egy dologra azonban figyelj oda: csak akkor használd, ha a falon lévő festék vízálló.

5.Mosógép tisztítása

A mosogató tabletta hatékonyan szabadít meg a vízkő lerakódásoktól, és a baktériumoktól. Indíts egy mosást ruhák nélkül, állítsd a hőfokot magasra, és helyezz el a gépben egy-két tablettát. Ezzel a módszerrel meghosszabbíthatod a mosógép élettartamát.

6. Zuhanyzóba

Mielőtt elkezdenéd, húzz gumikesztyűt, mert a mosogatógép-tabletta erős szer! Vegyél egy szivacsot, lehetőleg előre tisztítószerrel átitatottat. Vágd ketté a tablettát, majd készíts a szivacson egy mélyedést, ahova pont beleillik a tabletta. Innen indulhat a súrolás, takarítás! Alaposan öblítsd le a megtisztított felületeket! A módszer használható a zuhanyfüggönyökön és a zuhanykabin ajtaján is!

7.Műanyagtisztítás

A mosogatógép tabletta oldatával könnyedén tisztíthatod a műanyag kerti bútorokat, nyugágyakat és egyéb kültéri eszközöket.

8.Étkészletek lepedéktől való tisztítása

A poharakat, edényeket, valamint a kávékiöntőjét beáztathatod mosogatógép tabletta oldatba, hogy megszabadulj a lepedéktől. Ne felejtsd el utána alaposan leöblíteni őket.

9.Fémtisztítás

Az evőeszközök visszanyerik eredeti fényüket, ha néhány órán keresztül beáztatod őket mosogatógép tabletta oldatba. Ugyanez a módszer használható más fémtárgyak, termékek tisztításához is.

10. Fal tisztítása

Ha a falon zsírfoltok találhatók, a mosogatógép tabletta oldat hatékonyan eltávolítja azokat. Használd csak mosható falakon, és ne felejtsd el alaposan leöblíteni a felületet.

11. WC csésze tisztítása

Tegyél megtört mosogatógép tablettát a WC csészébe, hagyd hatni egy éjszakán át, majd öblítsd le. A WC csésze ismét újra világítani fog.

12. Műanyag edények tisztítása

A mosogatógép tabletta oldat segíti az ételek szagának eltávolítását a műanyag edényekből. Az edények beáztatása az oldatban hatékonyan szünteti meg a kellemetlen illatokat.

Összefoglalva, a mosogatógép tablettának számos más háztartási tisztítási feladatban is kamatoztatható a hasznossága. Azonban fontos, hogy minden alkalmazás után alaposan öblítsd le a felületet, hogy ne maradjanak hátra kémiai anyagok.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET