Sztorik

11 fontos lépés a bolygónk megmentéséért

Egyesek úgy gondolhatják, hogy egyetlen ember nem tehet sokat a bolygó védelmében, azonban minden egyes cselekedet számít. Sok esetben nem is nehéz vagy bonyolult változtatásokról van szó. Most olyan egyszerű teendőket mutatunk be, amelyekkel sokat tehetünk környezetünkért.

1. Használj vászontáskát műanyag szatyor helyett

Vászontáska

A műanyag szatyrok kényelmesek, de nagy károkat okoznak a környezetünkben. Egy könnyű, összehajtható vászontáska ugyanolyan praktikus és környezetbarát megoldás, ráadásul sokáig használhatjuk.

2. Válaszd az újratölthető elemeket

Újratölthető elemek

Az egyszer használatos elemek használatának végén gyakran nehéz megfelelően elszállítani őket, de az újrahasználható elemek használata csökkentheti ezt a problémát, miközben a környezetre gyakorolt ​​hatásuk is csökken.

3. Próbálj ki természetes tisztítószereket vegyiekek helyett

Természetes tisztítószerek

Az vegyi tisztítószerek könnyűek, de allergiát és bőrirritációt okozhatnak. A szódabikarbóna, ecet és citromlé segítségével természetes tisztítószereket készíthetünk.

4. Preferáld a újratölthető műanyag palackokat

Újratölthető műanyag palack

A többször használatos műanyag palackok visszaszoríthatják az egyszer használatos műanyag palackok használatát, amelyeket gyakran dobunk ki felhasználás után.

5. Takarékoskodj a vízzel

Víztakarékos tippek

Átlagosan 250 liter vizet használunk el egy nap, ami rengeteg. A fogyasztás csökkenthető a víztakarékos eszközök használatával, mint például a perlátorok, amelyek 50%-kal csökkenthetik a vízfogyasztást.

6. Újrahasznosítsd a ruháidat

Ruhák újrahasznosítása

Mielőtt a ruháidat a szemetesbe dobnád, gondolj arra, hogy milyen módon hasznosíthatod újra őket. Például szőnyeget vagy tisztítórongyot készíthetsz belőlük.

7. Fogadj örökbe egy állatot

Állat örökbefogadása

Egy örökbefogadott állat ugyanolyan, ha nem nagyobb boldogságot tud jelenteni, mint egy vérvonalas állat. Azok a csodás érzések, amiket az örökbefogadott kedvenc adhat, felbecsülhetetlenek.

8. Használj mozgásérzékelőt

Mozgásérzékelők

A mozgásérzékelők segítségével csökkenthetjük az energiapazarlást otthonunkban, hiszen automatikusan kapcsolnak a fények, ha mozgást észlelnek, és el is alszanak, amint a teret elhagyjuk.

9. Szelektív hulladékgyűjtés

Szelektív hulladékgyűjtés

A szelektív hulladékgyűjtés nagyon egyszerű, de mégis sokan rosszul csinálják. Valójában a szelektálás sokat segít a nagyobb mértékű újrahasznosításban.

10. Adományozd el vagy hasznosítsd újra a felesleges ruháidat

Ruhák adományozása

Talán van néhány ruha a szekrényedben, amit már nem hordasz. Mielőtt ezeket kidobnád, gondolj arra, hogy más rászoruló még örülhet nekik.

11. Szálas teát fogyassz teafilter helyett

Szálas tea

A teafilterek kényelmesek, de sajnos nem bomlanak le teljesen, így a talajban maradnak. A szálas tea használata megoldást nyújthat erre a problémára, ráadásul ízesebb teát is készíthetünk belőle.

Bónusz: Bálnákat veszélyeztet a műanyag szemét

Bálna műanyaggal

Az óceánokba kerülő műanyag szemét nagy veszélyt jelent a bálnákra, és egyben károsítja az egész ökoszisztémát. A környezettudatos cselekedetek segítenek a műanyaghulladék csökkentésében, tehát minden egyes apró változtatás számít.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET