HasznosHírekOtthon

A mosogatóba dobott kávézacc titkai – meglepő trükkök a háztartásban

Bizonyára sokan vannak olyanok, akik a mindennapi életben feleslegesnek tartják és kidobják a szemétbe bizonyos dolgokat, annak ellenére, hogy azok hasznosak lehetnének a szobai vagy kerti növényeink gondozásában, sőt, a termésüket is javíthatják. A kávézacc például épp ilyen, sokan a lefolyóba öntik, holott rengeteg szempontból felhasználható.

1. Meddő talajjal szembeni fellépés

A talaj nagy barátja a kávézacc, hiszen megőrzi a nedvességet és fokozza a növények növekedését.

2. Védelem a növények káros élőlényei ellen

Száműzhetjük a káros rovarokat a kávézacc illatával. Ha a növények tövével beszórjuk, megszabadulhatunk a kellemetlen látogatóktól.

3. Komposztálás

Kiváló összetevő lehet a természetes anyagok lebomlása során keletkező komposztban. Gazdagíthatjuk a komposztált anyagot a konyhai hulladék felhasználásával.

4. Sárgarépa termelés

A sárgarépánk nem tiltakozik a kávézacc ellen, sőt! Megszórva vele az ágyást, a termésünk gazdagabb és egészségesebb lesz.

5. Kiváló mosogatószer

A konyhai edények zsíros maradványait leküzdi a kávézacc. Az eredmény tiszta, fényes fazekak és serpenyők.

6. Kellemetlen szagok elsatufálása

Használhatjuk a hűtőben levő rossz szagok semlegesítésére. Egy kis kávédarálék csodákat tehet.

7. Lefolyótisztító

A kellemetlen szagok nem csak a hűtőnket zavarhatják, hanem a lefolyónk is kibocsáthatja őket. Gondosan tegyünk kávézacckal a lefolyóba, hagyjuk állni fél órát, majd öblítsük le bő vízzel.

8. Kézmosásra is használható

A kávézacc ideális kéztisztítónak, hiszen finom szemcséi eltávolítják a kezünkön előforduló szennyeződéseket, és kellemes kávéillatot hagy maga után.

9. Kávézaccal hatásos gyertyák

Finom kávéillatot idéző gyertyákat hozhatunk létre néhány kávédarával.

10. Zuhanyzás közben alkalmazott bőrradír

A kávézacc egy ideális bőrradír. A zuhany alatt masszírozva a bőrünket, puhává, fényessé teszi, miközben eltávolítja az elhalt hámsejteket.

11. A ragyogó haj titka

Amennyiben ellenállhatatlan csillogású tincseket szeretnénk, dörzsöljük be hajunkat egy kis kávézaccal.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET