Sztorik

Egy nagymama hőstettje: 52 partot tisztított meg egy év alatt

A Föld a mi egyetlen otthonunk, de gyakran elfelejtjük. Bolygónkat ajándékként kapjuk, amely gondos ápolást és gondoskodást igényel! Az általános megfeledkezés ellenére szerencsére akadnak köztünk hősök is, akik mindent megtesznek a Föld megmentéséért, hogy megőrizzék csodás szépségét a jövő nemzedékei számára. Cornwallban élő Pat Smith az egyik ilyen ember. Hátborzongató történetét mi is bemutatjuk.

Smith asszony Angliában él, és 70 éves kora ellenére még mindig aktív és energikus. Egy alkalmi dokumentumfilm – mely a műanyag szennyeződések világát boncolgatta – megrázta őt. Megdöbbenése olyan mély volt, hogy elhatározta magát: tenni fog a környezetvédelem érdekében. Kinevette magára: hetente legalább egy partot meg fog tisztítani.

Motivációját látva Cornwall lakói támogatták az övét, önkéntesei és az unokái is csatlakoztak hozzá a partok megtisztításában. Egy év elteltével Pat Smith – elhatározásának megfelelően – 52 partot tisztított ki a szeméttől. Még ezt sem tartotta elégnek, folytatta a küldetését.

Az Utolsó Szívószál névre keresztelt kampánnyal kezdett, hogy felhívja a figyelmet a használhatatlan, de nagyon káros műanyag szívószálakra. Célja, hogy Cornwall partjait és a világ többi részét is szívószál-mentes területté tegyék.

A műanyag szívószálak példák arra, hogy mennyi felesleges műanyag terméket használunk. Ezek a termékek hulladékként végzik, helyszínen pedig sok állat pusztuljanak el. Minden egyes műanyag szívószál, amit ma használunk, még létezni fog, amikor a jelenlegizenés már nem lesz köztünk!

Saját tevékenységével és elkötelezettségével Pat Smith példát mutatott számunkra. Tegyünk mindent, amit tudunk, hogy változtassunk a kialakult helyzeten!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET