HírekReceptek

A spóron sült krumplilángos titkos receptje nagymamáink konyhájából

Ki ne emlékezne nagymamáink varázslatos konyhájára, ahol a család összejöveteleinek elmaradhatatlan része volt a hagyományos krumplilángos. Az igazi öröm, amikor a krumplilángos spóron sült meg. Annak ízét semmi se múlta felül, akár a 100 már megsütött darab után sem.

Szükséges hozzávalók:

A finom krumplilángoshoz a következőket kell beszerezni az éléskamrából:

– 1 kg krumpli

– 30 – 35 dkg liszt

– 1 tojás sárgája

– 1 evőkanál olaj

– só

A spóron sült krumplilángos elkészítése:

A krumplit lehéjazzuk, felaprítjuk, és sós vízben megfőzzük, amíg puha nem lesz. A vízet jól lecsepegtetjük róla és még melegen összetörjük. Miután kihűlt, belerakjuk a sót, a lisztet, a tojás sárgáját, és az olajat. Ebből a mennyiségből kellően puha tésztát gyúrunk, amit lisztes deszkára borítunk. Ebből rudat formázunk, és kb 1,5 ujjnyi darabokra felvágjuk.

A kis tészta korongokat lisztezzük, és palacsinta méretűre nyújtjuk ki.

A sütés palacsinta sütőben történik, amit minden egyes lángos előtt átkennünk olajjal. Ha elkészült, sózzuk ízlés szerint.

Hasznos tipp:

Nagymamám a lángosokat masina platnyin sütötte, és már utólag adta hozzá az olvasztott zsírt. Ez így igazi volt.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET