Sztorik

A #Trashtag kihívás: pozitív fertőzés indul világhódító útjára

Ez az a “vírus”, amit most a bolygónk nagyon is kihasználhat: a #Trashtag kihívás. Az interneten hatalmas népszerűségre tett szert, mint az elmúlt időszak legjobb kihívása, hiszen nem csupán szórakoztat, hanem a Földet is óvja. Te is csatlakozol?

Ezt a kezdeményezést eredetileg a chicagói UCO Gear cég indította el még 2015-ben, ám nem sokkal ezelőtt Facebookon újult újra életre, Byron Román posztja által, melyet “Azoknak a tiniknek szánom, akik unatkoznak” aláírással látott el.

Román a fiatalokat arra buzdította, hogy vegyék kezükbe a tisztaság fenntartását: szedjék össze a szemetet, majd posztolják az eredményt, a munka előtti-utáni állapotokat a #Trashtag hashtaggel. Az eredmény meghaladta a várakozásokat: a felhívás reneszánszát élte meg, és intenzíven terjedni kezdett.

A Twitteren több, mint 600.000 résztvevőt ért el a kihívás, az Instagramon pedig több mint 80.000 bejegyzés született a hashtaggel. A hívást tovább terjesztették az egyes nemzetek saját nyelvükre lefordítva, így példaként a latin-amerikai országok a #basurachallenge (#szemétkihívás) hashtaggel csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Széles körben elismerték a kihívást æangazán sokan úgy gondolják, ez a kihívás a leglenyűgözőbb mind közül. Többen online összefogásokat indítottak, hogy együtt tudjanak csatlakozni a pozitív cselekvésre buzdító kihíváshoz.

Számos ember sikoltotta világszerte a hívást, Indiától Malajzián keresztül Mexikóig és Brazíliáig. Az emberek légiesen kezdték tisztogatni a környezetüket, ami azt bizonyítja, hogy egyenként, de összefogva komoly változásokat tudunk elérni!

Bónusz Észrevétel: Ráadásul ez az ötlet már pár évvel ezelőtt sikeresen megvalósult Hong Kongban. Valóban hasznos volt!

HAZZÁSZÓLÁSOK

Szólok Hozzá a Cikkhez – Mondj Véleményt! Az e-mail címed nem jelenik meg, de írj valódit, ha szeretnéd, hogy értesülj a válaszokról.

Kérlek, jegyezd meg a böngészőm a nevemet és e-mail címemet a következő alkalommal, ha hozzászólnék!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET