Szükséges hozzávalók:
50 dkg darált marhahús, 15 dkg rizs, 1 tojás, 3 szem répa, 15 dkg borsó, 1 kisebb zellergumó, 1 paprika, 1 hagyma, friss petrezselyemzöld, 1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika, só és bors, friss lestyán levél, 0,5 dl főzőtejszín, valamint 3 evőkanál tejföl.
A leves elkészítése:
Először is meghámozzuk a hagymát, és azt kissé megdinszteljük olajon. Eközben a répát és a zellert is megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Ezt követően felöntjük vízzel, majd beleszórjuk a borsót és fűszerezzük. Ezután a paprikát is megtisztítjuk, kettévágjuk, majd beledobjuk a levesbe. A húst összekeverjük a rizzsel és a tojással, beízesítjük, majd gombócokat formálunk belőle. Ezeket óvatosan beleengedjük a levesbe, majd kis lángon- főzzük addig, amíg hozzáadhatjuk a felvagdosott zöld fűszereket is. Amint a leves elkészült, a főzőtejszínt összekeverjük a tejföllel és belekeverjük a levesbe – ettől kezdve már nem főzzük tovább. Végül kivesszük a félbevágott paprikát, és máris tálalhatjuk a levest.