A medvehagyma jelenleg elérhetővé vált a piacon, fillérekért haza lehet vinni, egy virágzó tavasz ízét hozva a konyhánkba. Miért ne készítenénk belőle egy kellemes reggelit egy medvehagymával gazdagított tojásrántotta és zsemle formájában? Az ínycsiklandó eredmény mindenkit lenyűgöz!
1. Szükséges hozzávalók:
– Néhány zsemle
– Tojások
– Néhány szál medvehagyma
– Házi sonka
– Só
2. Elkészítés:
Először is, a medvehagymát egyenként átöblítjük, a komorabb szárakat eltávolítjuk, majd az ízletes leveleket kis darabokra vágjuk. A házi sonkát is hosszú rudakra daraboljuk, majd egymásra rakva kisebb kockákat vágunk belőle.
Zsír nélküli kerámia serpenyőben, vagy vasserpenyőben néhány csepp zsírral pirítjuk a sonkát, majd ezt követően a medvehagymát is hozzáadjuk, hogy megforgassuk. Ez a lépés lehetővé teszi a medvehagymának, hogy összeessen és veszít a túl erőteljes hagymaillatából.
A tojásokat egyenként felütjük, mindegyikhez egy csipet sót adunk, majd felverjük. A tojást a sonkára öntjük és a tetszés szerinti állag eléréséig sütjük.
A zsemléket felszeleteljük, majd az ízesített belső részét eltávolítjuk, hogy könnyen tölthető kis tányérokat kapjunk. Ebbe rakjuk a már elkészült rántottát, majd a zsemlék tetejét visszarakva azonnal tálaljuk.