Ha rajongsz a csirkemájért, de valahogy sütésnél-főzésnél mindig kemény lesz, akkor most megosztjuk veled azt a titkos módszert, ami csodát tesz a csirkemájjal!
A szükséges hozzávalók:
1 kg csirkemáj (tetszés szerint)
3 fej vöröshagyma
6 cikk fokhagyma
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál méz
70 g zsír
1 teáskanál pirospaprika
só
A csirkemáj elkészítése lépésről lépésre:
Először tisztítsd meg a csirkemájat, aztán tekerd be fóliába és enyhén klopfold meg.
Húzd csíkokra a májat, majd tedd el pihenni egy tálba. Itt szórd meg a pirospaprikával és a kukoricakeményítővel.
Egyszer ezzel megvagy, add hozzá a zúzott fokhagymát, öntsd rá az olajat és hagyd pihenni az egészet 15 percig.
Keverd össze a sűrített paradicsomot a mézzel és a forró vízzel.
Forrósítsd fel a zsírt, majd párold benne a pácolt májszeleteket, úgy hogy minden oldaluk kissé megpiruljon. Ekkor add hozzá az apróra vágott hagymát, párold egy kicsit, majd öntsd rá a paradicsomos-mézes szószt és sózd meg.
Párold még fedő alatt 10 percig, és voilá, már kész is!
Reméljük, élvezni fogod ezt az egyszerű, de annál ízletesebb ételt!