Sztorik

A magas sarkú cipő visszatér a férfidivatba

A magas sarkú cipő viselése nem ismert a férfi divatban, pedig a történelem során a férfiak gyakran viselték ezt a cipőtípust. Az évszázadok során a magas sarkú cipők helye átkerült a nők lábára, de mostanában a férfidivat újra megtalálta a magas sarkút. A társadalmi sztereotípiák megtörése esik áldozatul a magas sarkú lázának, amelyek immár a férfiak számára is elérhetők.

A magas sarkú és a férfiak közös múltja

A történelem során a magas sarkú cipők funkciói különbözőek voltak. A 10. században például a perzsa lovasság viselte a magas sarkú cipőket, hogy biztosan tarthassák a lábukat lovaglás közben. A 17. században a “perzsa mánia” keretében a férfiak a vádlijuk és a combjaik kiemelésére használták őket. A 18. században a trend megváltozott, és a férfiak felhagytak a magas sarkú cipők viselésével, mert túl nőiesnek találták.

A magas sarkú és a férfiak jelenlegi kapcsolata

Annak ellenére, hogy a 18. századtól kezdve kiment a divatból, a statisztikák szerint a férfiak számára készült magas sarkú cipők népszerűsége 2017 óta ismét növekszik. A férfiak egyre inkább előszeretettel viselik a magas sarkú cipőket, mellyel saját nőies oldalukat is hangsúlyozzák.

Számos híresség, például az divattervező Marc Jacobs mer egyedi stílusának köszönhetően magas sarkút viselni. Andrew Groves, egyetemi divattervező professzor szerint “A férfiaknak tervezett magas sarkú cipő a hatalom és a dominancia szimbóluma lett, de ugyanakkor az alárendeltségét is kifejezi.” Sajnos még mindig sokan helytelenül ítélnek el egy férfit a magas sarkú cipők viselése miatt.

Új trendek a divatban

Bár a magas sarkú cipők ma még inkább a női divat részét képezik, az ilyen hírességek, mint például a rocksztárok és popikonok, mint Lenny Kravitz vagy Harry Styles, segítenek újrarendezni a trendet a férfiak körében. A Gucci, Maison Margiela és Saint Laurent márkák már bezsebeltek ebből a lehetőségből és folyamatosan új modelleket dobnak piacra.

Hírességek, akik bátran viselik a magas sarkú cipőket

– 1. Prince

– 2. Troye Sivan

– 3. Cody Fern

– 4. Harry Styles

– 5. Shawn Mendes

– 6. Jared Leto

– 7. Adam Lambert

– 8. Lenny Kravitz

– 9. James Charles

– 10. Marc Jacobs

– 11. Jonathan Van Ness

A lista folyamatosan bővül a hírességekkel, akik bátran viselik a magas sarkú cipőt, és így segítenek újra élénkíteni ezt a trendet a férfi divatban. Egyre több férfi mer vállalni magas sarkú cipőt és ezzel saját nőies oldalukat is megmutatni.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET