Ez az ázsiai stílusú grillezett kacsamell tökéletes választás lehet akár egy alkalombeli összejövetelre, akár egy átlagos hétköznapra. Az ízek bámulatos összhangja, a fűszerek és a hús egyensúlya egyedülállóan gazdag ételélményt ígérnek.
Hozzávalók
20-25 dkg kacsamell filé (kicsontozva)
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt feketebors
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 evőkanál cayenne paprika
1 csillagánizs őrölt formában
2 teáskanál curry por
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál szárított bazsalikom
2 teáskanál szárított fokhagyma
1,2 dl konzerv mandarin
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
1 és 1/2 evőkanál chili paszta
Elkészítés
Készítsünk elő egy elég nagy tálban egy fűszerkeveréket a sóból, borssal, gyömbérrel, cayenne paprikával, csillagánizzsal, curryvel, fahéjjal, bazsalikommal és fokhagymával. Ezután tegyük majd félre.
A kacsamell bőrét vágjuk be, de ügyeljünk rá, hogy a hús ne sérüljön. Ezután a hús mindkét oldalát dörzsöljük be alaposan a korábban elkészített fűszerkeverékkel, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára, hogy a hús kellően felszívja az ízeket.
Melegítsük fel a grillt közepes hőfokra. A konzerv mandarint, a szójaszószt, a mézet és a chili pasztát turmixoljuk le. A keveréket öntsük egy serpenyőbe, és közepes lángon főzzük, amíg a kezdeti mennyiség felére csökken. Ezután hagyjuk kihűlni.
Töröljük le a kacsát, majd helyezzük a grillre. Mindkét oldalát süssük 4-5 percig, ezalatt néhányszor locsoljuk meg a narancsos szószunkkal. Az elkészült kacsát tálaljuk meg előmelegített tányérra, ráöntve a maradék szószt.
Az elkészült étel 4 adagos, mindegyik tányérnyi adaghoz öntsünk egy kis narancsszószt a tányérra, majd helyezzük rá a kacsamellet.