HasznosHírekOtthon

Varázsolj tündöklővé a toaletted, mindössze 2 hozzávaló szükséges hozzá és még dörzsölnöd sem kell!

A fürdőszoba a lakás egyik legfontosabb helyisége, melynek tisztán tartása gyakran a legkeményebb feladatot jelenti. Az alapvető higiéniához tartozik, hogy a fürdőszoba mindig tiszta és friss illatú legyen, ehhez azonban sokszor drága takarítószerekre van szükség.

Hogy a toalett tiszta, csillogó és baktériummentes legyen, nem szükséges minden alkalommal a legdrágább vegyszereket használni. A tisztaság fenntartásában 2 egyszerű hozzávaló is segíthet: ecet és szódabikarbóna. Ráadásul, ezekkel a termékeivel nem is szükséges lenyűgözően dörzsölni a toalettet!

Ecet és szódabikarbóna

Ha tiszta és fertőtlenített toalettet szeretnénk, az ecet és a szódabikarbóna kombinációja jelentheti a megoldást. Az ecet egy enyhe sav, amely elképesztő módon képes elpusztítani a baktériumokat, semlegesíteni a szagokat, és biztonságos, sterilitást elősegítő környezetet teremt. A szódabikarbóna remekül eltávolítja a foltokat, és sokan a legkiválóbb és legegyszerűbb tisztítószernek tartják.

Fél csésze ecetet és ugyanennyi szódabikarbónát szórjunk szét a toalettben, ügyelve arra, hogy a tisztítandó területek mindegyikét érje el a keverék. Hagyjuk hatni 30 percig, majd egy wc-kefe segítségével átdörzsöljük a felületet és leöblítjük. Meglepődni fogunk, mennyire egyszerűen vált tiszta és friss illatúvá a fürdőszobánk.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna önmagában is igazi ellenfélnek bizonyul a koszos fürdőszoba ellen. Öntsünk szét éjszakára egy csomag szódabikarbónát a toalettcsészében és hagyjuk ott állni egész éjszakára. Reggel egy wc-kefe segítségével átdörzsöljük a felületet, majd leöblítjük.

A fentiekből is láthatjuk, hogy a tisztaság fenntartása egyszerűen és hatékonyan is lehetséges, és mindez ráadásul nem is kerül sokba, ellentétben a sokszor veszélyes vegyszerekkel.

Szerző:

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET