Sztorik

Morgan Freeman a méhek védelmében fordítja 50 hektáros farmját különleges virágos kertté

Az elmúlt évtized során a mezőgazdasággal foglalkozók és a kutatók is megdöbbenve figyelték a méhek drasztikus számának csökkenését. Az Amerikai Egyesült Államokban a munkás méhek száma 1962 óta 90%-os esést szenvedett el. A klímaváltozás, a rovarirtó szerek és természetes élőhelyeik elvesztése az okozója ennek a problémának. Azonban olyanok is vannak, mint a híres színész, Morgan Freeman, aki nem tétlenül nézi ezt az ökológiai veszélyt, hanem cselekszik az élővilág megvédésének érdekében.

Morgan Freeman lehetővé teszi, hogy a méhek zavartalanul élhessenek Mississippiben található farmján

Morgan Freeman méheinek farmja

Morgan Freeman 2014-ben csendült fel érdeklődése a méhek iránt, elsőként csak hobbi szinten. Létrehozott 26 méhkas fészkét egy Arkansasszal határos 50 hektáros farmján, amelyet lóhere, magnólia és levendula ültetésével alakított át a méhek boldog életterévé.

Morgan Freeman és a méhek

Morgan Freeman, akit az egész világon ismernek, a hírnevét használja arra, hogy felhívja a figyelmet a méhek védelmére. Hangsúlyozza, hogy szükség van az együttműködésre a méhek fényes jövőjének érdekében: „A világ méhekért tett összehangolt erőfeszítésekbe avatkozik… Gyakran elfelejtjük, hogy a méhek az élettelen és az élővilág kapcsolódásának őrzői.”

Miért esszenciális a méheink védelme?

A vadon élő és tenyésztett méhek a világ beporzásának 80%-át végzik. Csak gondolj bele, egyetlen méhkolónia egy napon belül akár 300 millió virágot is beporozhat! A méhek gondozzák az általunk fogyasztott gyümölcsök, diófélék és zöldségek többségét. Ha nem törődünk velük, saját túlélésünket tesszük kockára. A mérgező növényvédő szerek, a klímaváltozás és a természetes élőhelyük csökkenése miatt sajnos egyre kevesebb méh él. Itt az ideje, hogy cselekedjünk – mint egyének, és mint közösség.

Mindenki tehet a méhek megóvásáért

A legfontosabb, hogy abbahagyjuk a méhekre veszélyes mérgező növényvédő szerek használatát. Azt is ajánljuk, hogy olyan növényeket ültessünk, amelyek vonzzák a méheket, mint például a kasvirág, a krókusz, a jácint, vagy a körömvirág. Létezik egy innovatív ötlet, az úgynevezett „méh-tégla”, amelyek a méheink számára biztonságos menedéket biztosítanak a kertünkben.

Várjuk az Ön hozzászólását!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET