ÉletmódHírekSztorik

Az árvagyermek és az elképzelt portré: egy elveszett anya nyomában

Egy árva kisfiú édesanyja képével a kezében indul útnak, hogy felkutassa gyermekkorának elveszett szívét: az anyukáját.

Cikkünket Patrick Jones, árvagyermek történetével kezdjük, aki, mint az összes többi árva, arra vágyott, hogy az édesanyja egy napon visszatérjen utána. Soha nem látta az anyját, akit néhány napos csecsemőként hagyott el egy árvaházban. Az évek során csak a képzelete és a biztató szavak segítettek neki abban, hogy képet alkothasson az anyjáról, különösen, miután az idős gondnok, Dmitrij úr, egy megkapó bejelentést tett.

“Patrick – mondta az öregember -, a szemeid olyanok, mint az anyukádé!”

Ez a kijelentés könnyűgyaloglókat indított el a hatéves Patrick szívében. Képzeljük csak el a lelkesedést, amit érzett, amikor új célt talált a rajzolásban.

Patrick a rajztáblánál

Dmitrij úr, bátorítva a kisfiú lelkesedését, azt mondta, hajlandó lenne megnézni a portrét, amit Patrick az elképzelt anyjáról rajzolt. Szívből jövő rajzai és az őszinte vágy, hogy láthassa és felismerhesse anyját, ha az valaha visszatérne, arra késztették Patrickot, hogy elkészítse édesanyja képzelt portrét.

Egy afterimage számos rajzot követett, míg végül Patrick tizenhetedik születésnapja alkalmával Dmitri úr elé terjesztette a legszebb – és talán legvalósághűbb – rajzát, amit valaha is készített.

Az öreg gondnok szemei megteltek könnyekkel, ahogy a portrét számolta:

“Ez a te anyukád!”

Az évek során valószínűleg több száz portrét készített, és mindegyikben megpróbálta megragadni anyjának elképzelt vonásait. A folyamat idővel művészetté formálódott: a kíváncsiság, a vágyakozás és a képzelet művészetté formálódott, mindez az árvagyermek és az elképzelt portré története.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET