Sztorik

Tudományos szemmel: a világ 10 legszebb nője

Az igazi szépség mindig személyes, és mindenki másnak van róla kialakított képe. Azonban létezik egy tudományos módszer, amely képes megmérni arcvonásaink vonzerejét. Ez az úgynevezett “aranymetszés”, amely az Ókori Görögök szépségeszményét próbálja követni. A plasztikai sebészek mai napig alkalmazzák ezt a technikát, köztük Dr. Julian De Silva is, aki a világ legszebb nőiről állított össze egy listát, alapul véve az őrisi görög szépségideált. Ennek alapján az alábbiakban bemutatjuk a tudomány szerint a világ 10 legszebb nőjét.

10. Cara Delevingne – 89,99%

A 30 éves modellt jellegzetes dús szemöldöke és formás ajkai emelik ki, amelyek tökéletes arányáért 98,5% pontot kapott. Dr. De Silva szerint a modell homloka viszont kissé nagyobb, ami az elülső helyezéstől tartotta vissza.

9. Katy Perry – 90,08%

Az aranymetszés alapján a 38 éves énekesnő kontúrjain belül az orr a legtökéletesebb, különösen az ajkaihoz képest, ami 98,8%-os arányt mutat. Arcán az álljától mosta el a pontszámot, viszont az arcformája igen közel áll az ideálishoz.

8. Natalie Portman – 90,51%

A 41 éves színésznő két szemét a modell 99%-ban jellemezte. Ugyanakkor ami legkevésbé kedvező az arcán, az a szemöldöke és ajkai.

7. Scarlett Johansson – 90,91%

A 37 éves színésznő szemének helyzete szinte tökéletes, 99,9%-os számmal jellemezve. Álla a második legszebb vonás az arcán, 99,4%-ot ért el. Azonban arcformája és ajkai a legkevésbé előnyösek nála.

6. Kate Moss – 91,05%

A 48 éves szupermodellnek a homlokának és szemének távolsága volt a legelőnyösebb. Az aranymetszés szabályai szerint azonban az arcformája és szemöldöke a legkevésbé előnyösek.

5. Taylor Swift – 91,64%

Az énekesnő 97%-os pontot kapott állának és orrának arányosságáért. Ellenkezőleg, legrosszabb pontszáma 83% volt, amit a szemöldökei kaptak.

4. Ariana Grande – 91,81%

A 29 éves énekesnő homloka, állja, orra és ajkai a legtöbb pontot érték el, míg a legkevesebbet a szemöldöke kapta.

3. Amber Heard – 91,85%

A 36 éves színésznő arcvonásai közül az állja a legszebb, 99,6%-os mérési eredménnyel, míg az orra is magas pontszámot kapott. Az arcformája azonban alacsonyabb pontszámmal rendelkezik, csak 80,2%.

2. Beyoncé – 92,44%

A színésznőnél majdnem tökéletesnek számító arcforma 99.6%-os arányt mutat. Szemöldöke és orra viszont kevésbé előnyös.

1. Bella Hadid – 94,35%

A 26 éves modellnél szinte minden stimmel, álla 99,7%-ot, szemének elhelyezkedése 97,65%-ot, majd a homloka 97%-ot kapott. Alacsonyabb pontszámot csak a szemöldökei és azok területe ért el.

Szóljon hozzá az eszet jellemzőivel! Mégsem szeretne hozzászólni? Nem probléma, jöjjön vissza később és mondja el véleményét!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET