HasznosHírekOtthon

Így szaporítsa a rozmaringot: Az augusztusi kertészeti tippek

Augusztus, a rozmaring szaporításának ideje

Az augusztusi hónap, habár a nyár végét jelenti, mégis kiválóan alkalmas arra, hogy a kertünkben újratöltsük, felfrissítsük az ott található zöld növényeket. Ebben a hónapban, mindenképpen szorgalmaznám az egyik legismertségebb és egyben legkedveltebb fűszernövényünk, a rozmaring szaporítását.

A rozmaring szaporítása

A rozmaring bokrai, kis kék színű virágai valódi színfoltjai lehetnek a kertünknek, de nem csak erre alkalmas ez a növény. Ugyanis, felhasználhatjuk a főzés során, hiszen remekül illik számos ételhez, például a húsokhoz. Emellett, számos jótékony egészségügyi hatással is bír, mint például a gyulladáscsökkentő, vagy a hangulatjavító hatás. Szóval, mindenképp érdemes a rozmaringot szaporítanunk a saját kertünkben.

Az ideális időszak a rozmaring szaporítására: Augusztus

Augusztus, a nyár utolsó hónapja nagyon jól alkalmazható arra, hogy a rozmaring szaporítását megkezdjük. Ebben az időben előfordulnak még a nagy hőségek, de már jóval el ritkulnak. Pont emiatt, a dugványok, vagy a magok könnyedén gyökeret verhetnek az augusztusi időszak alatt. Ráadásul, a nyári hónapok végén elültetett rozmaring már jövőre is szép díszként szolgálhat a kertünkben, ha megfelelően gondozzuk őket.

Egyszerű és nagyszerű fűszernövény

Professzionális kertészként, én mindenképp szívemre teszem a kezet, hogy szaporítsátok a rozmaringot. Hiszen, nem csak hogy kellemes illatú, dísznövény lehet a kertünkben, de hasznos fűszernövényként is funkcionálhat a konyhában. Tehát, ha megfelelően gondozzuk a rozmaringot, érdemes szaporításba kezdenünk az augusztusi időszakban. Higgyetek nekem, ez lesz a legjobb döntés a kertetek számára!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET