HírekReceptek

Minden cukrászdát feleslegessé tevő recept: a habos francia krémes, amitől lágy örömkönnyeket csordítasz!

Ki ne lenne oda a klasszikus francia krémesért? Ez a sütemény könnyedén elkészíthető, és az íze egyszerűen varázslatos.

Az alapanyagok:

1 csomag krémeslap250 ml folyékony habtejszín

A varázslatos krém alapanyagai:

500 ml tej4 tojás4 evőkanál liszt10 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor

Tálaláshoz:

A titok nyitja a szeretetteljes elkészítés. A lisztet elkeverjük 100 ml tejjel és oldalra tesszük. A többi tejet összevegyítjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, és tűzhelyre tesszük, állandó kavargatás mellett. Amikor felfőtt, hozzáadjuk a lisztes keveréket, és folytatjuk a főzést. Akkor van kész, amikor a krém megvastagszik. Ekkor levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, óvatosan átkeverjük.

A tálalás fortélyai:

A tepsibe helyezzük az első lapot, rákanalazzuk a krémet, majd egyenletesen elsimítjuk egy spatulával vagy egy nagyobb kés élével. Ezután következik a habbá vert tejszín, amit szintén egyenletesen elosztunk a tetején, majd ráhelyezünk egy újabb lapot. Ezt követően a süteményt hűtőbe helyezzük a következő napig. A szeleteléshez egy éles kést javaslunk használni. A tálba helyezett szeleteket megszórjuk porcukorral.

Ízletes élvezeteket kívánunk!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET