HasznosHírekOtthon

Az Ön csodaszerére, ami segít torokfájásban, gyomorégésben és orrdugulásban – Képes kitalálni, mi ez?

Az ecet csodálatos és sokoldalú termék a háztartásban: felhasználható ételízesítésre, vízkő eltávolítására, sőt még darázscsípésre is. Különböző fajták léteznek, de az egyik legértékesebb az almaecet, amelynek egészségre gyakorolt hatásai semmisem kevesebb, mint lenyűgözőek.

1. TOROKFÁJÁS

Tegyen két evőkanál almaecetet egy pohár vízbe. Ha nátha küszöbön áll, ezzel megelőzhető.

2. GYOMORÉGÉS

Elkerülheti a drága porok vásárlását. Öntsön egy kanál almaecetet egy kis vízbe, és nyugodtan idd meg azt.

3. ORRDUGULÁS

Megfázás esetén, ha megiszik egy pohár vizet egy evőkanálnyi almaecettel, az orra kitisztul. Az almaecet tartalmaz A-, B1-, B2, B6-, C-vitamint, ecetsavat és citromsavat is.

4. KORPA

A KORPA JELLEMZŐEN GOMBÁK ÉS BAKTÉRIUMOK MIATT JÖN LÉTRE. HASZNÁLJA AZ ALMAECETET FEJBŐRÉN, MEGÖLI MINDEN KÓROKOZÓT, ÉS A KORPA NÉHÁNY NAPON BELÜL ELTŰNIK, MIKÖZBEN HAJA RAGYOGÓBBÉ ÉS EGÉSZSÉGESEBBÉ VÁLIK.

5. IZOMGÖRCSÖK

Két evőkanál almaecetet keverjen egy pohár langyos vízbe, majd adjon hozzá egy kanál mézet. A leggyakoribb oka az izomgörcsöknek a káliumhiány, de ez a keverék néhány perc alatt hat.

6. BŐRVISZKETÉS

Pár csepp almaecetet tegyen egy vattacsomóra, és azzal kenje meg a viszkető bőrfelületeket. A kellemetlen érzést a baktériumok, gombák okozzák, de az almaecet elpusztítja ezeket.

7. SZEMÖLCS

Minden nap kenje be az almaecettel a kezében, vagy bármely más helyen lévő szemölcsöket. Hamarosan leszáradnak, és örökre eltűnnek.

8. KELLEMETLEN LÁBSZAG

A nem megfelelő lábbelik és a szintetikus anyagból készült zoknik hozzájárulnak a zavaró lábszaghoz. Változtasson ezeken, és rendszeresen áztassa lábait almaecetes vízben, megszabadulhat a gombáktól, a bakteriális fertőzésektől és a kellemetlen szagoktól is.

9. PUFFADÁS

Igyon meg egy pohár almaecetes vizet étkezések előtt, amely beindítja az emésztést és a bélműködést.

10. KELLEMETLEN SZAGOK A LAKÁSBAN

Oldja fel némi almaecetet vízben, töltse bele azt egy szórófejes flakonba, és fújja át vele a szőnyegeket, a kárpitokat, a padlókat. Az egész lakás felfrissül és friss lesz.

11. MEGSZÜNTETI A SZENNYET ÉS A FOLTOKAT

Az ecet tökéletes arra, hogy ragyogóvá tegye a konyhapultot, a vízkőcseppes csapokat, kagylót, a kádat, az evőeszközöket. Hatékony, olcsó és nem káros az egészségre, illetve a környezetre.

12. ELTÁVOLÍTJA A DUGULÁST

Egy pohár szódabikarbónát öntsön egy pohár ecetbe, a pezsgő keveréket öntse az eldugult lefolyóba. Ezután öntsön rá egy fazék forró vizet. Amellett, hogy elhárítja az eltömődést, még a kellemetlen szagok is megszűnnek.

13. MEGAKADÁLYOZZA A PENÉSZ KIALAKULÁSÁT

Töltsön egy kevés ecetet a mosógépbe mosás közben, hogy megállítsa a penész kialakulását.

14. “KIVASALJA” A RUHÁKAT

Keverje össze az ecetet vízzel, három rész vízhez adjon hozzá egy rész almaecetet. Az oldatot töltse bele egy szórófejes flakonba, és azzal permetezze le a ruhákat. Utána néhány simogató mozdulattal ”vasalja ki” azokat.

15. FOLTOK A BÚTORON

Az idők során megjelenő csúnya foltokat a bútorokon érdemes ecettel átitatott tiszta ruhával eltávolítani. A szőnyeg foltjait is eltávolíthatja: keverjen össze sót ecettel, tegye a foltokra, dörzsölje be, hagyja hatni néhány percig, majd szárítsa meg hajszárítóval és súrolja át a foltos területet.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET