EgészségHírek

A vérrög felismerésének jelei a szervezetünkben

Naponta számtalan embert érintenek különféle fájdalmak, amelyek hátterében vérrögök, más szóval mélyvénás trombózis is meghúzódhatnak.

Amennyiben el szeretnénk oszlatni kétségeinket, itt az idő, hogy összevetjük tüneteinket a vérrögök kialakulásának jellegzetességeivel!

Lábdagadás

Ha a munkanap végére lábaid megdagadnak, nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni. Egyszerűen kezdj el többet mozogni, hogy a véráramlás beinduljon a szervezetedben. Viszont ha minden látható ok nélkül keletkezik lábduzzanat, akkor érdemes mérlegelni a vérrög kialakulásának lehetőségét.

Fájdalmas kéz vagy láb

Gyakori, hogy ezt a tünetet összetévesztik az izomfájdalommal vagy az izomlázzal. Ha a lábadban indokolatlan fájdalmat tapasztalsz, ami mozgás során nem enyhül, ráadásul a bőröd kissé elszíneződik és hőmérséklete magasabb a normálisnál, akkor jobb, ha orvoshoz fordulsz.

Piros csíkok a lábon

Ha a lábaidon tapintásra érzékeny piros csíkok jelennek meg, amelyek fájdalmat is okoznak, akkor valószínű, hogy a mélyvénás trombózis egyik jellegzetes tünetével találkoztál.

Mellkasi fájdalom

A tüdőembólia és a szívroham tünetei gyakran hasonlóak, így sok esetben összetéveszthetők. Egy szívroham esetében hirtelen jövő, a karba, a nyakba, vagy az állkapocs irányába sugárzó fájdalmat tapasztalhatsz. Tüdőembólia esetében viszont az egyik pillanatról a másikra fellépő fájdalom olyan érzést kelt, mintha kést szúrnának a szívünkbe. Mindkét esetben fontos az azonnali orvosi ellátás.

Köhögés

Amennyiben nem vagy beteg, de mégis folyamatos köhögést tapasztalsz, esetleg vérrel kevert köpet is jelen van, azonnal fordulj orvoshoz!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET