EgészségHírek

Örökre búcsút mondhat az allergiának: négy illóolaj, ami segíthet!

Az allergia sajnos egyre többek mindennapi életét keseríti meg, sőt, népbetegségnek tekinthető. A köhögés, prüszkölés, a légzési nehézségek, a torokfájás, vagy a szemviszketés nagyon megterhelő lehet és ha nem kezeljük őket időben, akár asztmás tünetek is kialakulhatnak. Ne hagyja, hogy az allergia uralkodjon az életén! Mutatjuk, melyik négy illóolaj segíthet legyőzni a tüneteket.

1. Levendula

A levendulaolaj gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, ami a természetes antihisztaminhoz hasonlóan képes enyhíteni az allergiás tüneteket. Amint a tünetek jelentkeznek, cseppentse a levendulaolajat a tenyerébe, majd lélegezze be. Az orr alatti részre is tehetünk néhány cseppet. A javulás rendkívül gyorsan érezhető lesz.

2. Citromolaj

A citromolaj gondoskodik a nyirokrendszer egészségéről, segíti a légzési nehézségek lekűzdését, erősíti az immunrendszert és elpusztítja a baktériumokat. Porallergia esetén használja textíliákon és ágyneműkön. Ha sikerül beszereznie bio citromolajat, keverjen el 1-2 cseppet egy pohárban, majd igyuk meg. Az eredmény nem várat sokáig magára.

3. Borsmentaolaj

A borsmentaolaj nyugtató és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, így hatásosan csökkenti az irritált nyálkahártyák tüneteit. Köhögés és torokviszketés esetén is remek választás lehet. Belsőleg napi 1-2 csepp borsmentaolaj segíthet megszüntetni a gyulladásokat.

4. Teafaolaj

A teafaolaj hatékonyan pusztítja el a levegőben levő baktériumokat és kórokozókat, ezen felül hatásosan harcol a penésszel és gombákkal szemben is. Antiszeptikus hatása miatt a tünetek jelentkezésekor az irritálódott bőrre alkalmazható. Bőrkiütések, és csalánkiütések esetén is alkalmazható. Cseppentsen 2-3 csepp olajat a vattapamacsra, majd dörzsölje be a bőrébe. Érzékeny bőr esetén keverje össze néhány csepp olajjal, például kókusz-, vagy olívaolajjal.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET