EgészségHírek

Egy szakértő figyelmeztetést ad: ez a jel mutathatja a szívproblémákat, amiről a betegek nincsenek tudatában!

Minden ember fülcimpája különböző, de ha a képeken látható jellegzetes változást észleled a fülcimpádon, fontos lenne orvoshoz fordulnod.

Azok az emberek, akiknek a fülcimpája láthatóan meg van osztva egy kisebb csíkkal, feltehetőleg szívproblémái lehetnek. Ha találsz ilyen jellegzetes vonalat a füleden, az első lépés az, hogy felkeress egy egészségügyi szakembert.

A Frank-jel, egy korai szívbetegség figyelmeztetése. Dr. Frank Sanford entorhinológus 1973-ban publikált egy cikket a New England Yournal of Medicine folyóiratban, melyben azt állítja, hogy a kutatások megállapították: a szívbetegség és a fülcimpán található vonalka között szoros összefüggés van.

Sanford szerint a fülkagyló nyílásától a fülcimpáig húzódó vonal előre jelezheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, a cukorbetegséget, sőt, a korai öregedést is. Számos további tanulmány készült erről a témáról, de egyik sem tudta tisztázni a vonal és a betegségek közötti összefüggést.

A kutatók szerint lehetséges magyarázat lehet, hogy a szívizom és a fülcimpa anyaga genetikailag hasonló. Egy másik lehetséges magyarázat a nem megfelelő vérkeringés miatt kialakuló vonalka.

Egy 2014-es tanulmányból az derül ki, hogy a magas vérnyomással kezelt férfiak között szinte mindenkinél fellelhető volt a Frank-vonal, és a szívkoszorú bal oldala nem működött megfelelően.

Ha hasznosnak találtad a cikket, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET