HírekReceptek

Füstölt Csülkös Kocsonya Mesterfokon

Hozzávalók

3 darab sertésköröm, 1 füstölt csülök, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 fej fokhagyma, só, egész bors, esetleg őrölt feketebors, 2 csomag zselatin (ha szükséges)

Elkészítés

Az első lépésben a csülköt egy éjszakán át hideg vízben beáztatjuk, majd reggel a vizet leöntjük róla. A beáztatott csülköt a feldarabolt és megtisztított körmökkel együtt bő vízben feltesszük főni, legalább 4 órát várunk, amíg megfő.

A kocsonya főzés közben

Amikor a főzővíz elkezd forrni, eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is. Folyamatosan lemerjük a zsírt a kocsonyalé tetejéről, és közben sózzuk, borsozzuk is az ételt.

A kocsonyafőzés fázisai

Ha a csülkünk és a kocsonyahús megpuhult, kiemeljük a zöldségeket és a húsokat a kocsonyaléból. Ha szükséges, ekkor kerül bele 2 csomag zselatin, a csomagoláson található utasítások szerint.

A tálaláshoz, minden tányér aljára rakunk a csülökhúsból és aki szereti, a körömből is. Rámérünk 1-2 kanál kocsonyalét és a tányérokat hűvös helyen hagyjuk, ameddig a kocsonya meg nem szilárdul.

4 tál kocsonya

1 tál kocsona

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET