HírekReceptek

A hétvége kelléke: varázslatos bugaci húsgombócleves

Hozzávalók

30 dkg darált sertéshús, 20 dkg füstölt sonka, 30 dkg vegyes zöldség, 15 dkg burgonya, 10 dkg hagyma, 2 zsemle, 2 tojás, 2 evőkanál zsír, 2 dl tejföl, só, törött bors, babérlevél, tárkony, sáfrány.

Elkészítés

A megáztatott és kicsavart zsemle morzsákat hozzáadjuk a darált húshoz. Jól összegyúrjuk sóval, törött borssal, és a tojásokkal. Az így kapott húsból apró gombócokat formázunk. Egy lábasban zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a vékonyra vágott füstölt sonkát és a nyers zöldségeket. Sóval, borssal, babérlevéllel, tarányval és egy csipetnyi sáfránnyal ízesítjük, majd felöntjük vízzel. Ha van kéznél, húslevest vagy húsleveskockát is használhatunk az ízvilág gazdagítására.

Ahogy a zöldségek kezdenek megpuhulni, hozzákeverjük az apróra kockázott burgonyát és a húsgombócokat. Az egészet addig főzzük, míg az összetevők teljesen megpuhulnak. Tálaláskor tejföllel ízesítjük.

Ez a mennyiség egy tál ételként ötszemélyes család számára elegendő. Ha nem ez az egyetlen fogás az étkezésen, akár 10 fő számára is elég lehet az elkészült húsgombócleves.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET