EgészségHírek

20 élelem, amit a cukorbetegeknek szigorúan kerülniük kell! Jegyezd meg ezt a listát!

Cukrászati ​​élelmiszerek felesleges “rejtett” cukrot és zsírt tartalmaznak

Néhány általános fogyasztású étel tartalmazza azokat a „rejtett” cukrokat és zsírokat, amelyek valójában sokkal többet tartalmaznak, mint amit a címkéjén feltüntetnek. A következő lista 20 olyan ételel foglalkozik, melyek szigorúan tilosak a cukorbetegek számára.

1. Kenyér, rizs és fehér liszt

Szinte figyelmen kívül hagyják, mennyi szénhidrátot fogyasztanak naponta. Az alacsony minőségű szénhidrátok, például pékáru, kenyér, tészta, fehér liszt és rizs, emésztés után ugyanazokat a hatásokat mutatják, mint a cukor. Válassza inkább az egészségesebb szénhidrátforrásokat, például a barna rizst, zabot vagy árpát.

2. Szárított gyümölcsök

A szárítási folyamat során a gyümölcsök cukortartalma nagymértékben megnő. Bár sok hasznos tápanyagot és rostot tartalmaznak, a cukorbetegek számára nem ajánlott a fogyasztásuk.

3. Zsíros húsok

A cukorbetegségben és szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek kerülniük kell a zsíros húsokat. A telített zsírok gyulladást okoznak a szervezetben. Helyette ajánlott a pulyka, a csirke és a hal fogyasztása.

4. Zsíros tejtermékek

A telített zsírok nagy mennyiségű fogyasztása nemcsak a szív- és érrendszeri betegségekhez, hanem a magas koleszterinszint kialakulásához is hozzájárul. A magas zsírtartalmú élelmiszerek kerülése mellett válasszuk az egészségesebb, zsírszegény változatukat.

5. Gyümölcslevek

Bár a gyümölcslevek frissen facsarva, rostban, vitaminokban és tápanyagokban gazdagok, magas fruktóztartalom miatt a cukorbetegeknek kerülniük kell.

7. Alkohol

Az alkohol rendkívül magas glikémiás indexet mutat, ezért a cukorbetegeknek szinte teljes mértékben el kell kerülniük. Orvosi engedélyezés alapján a nők számára 1 pohár bort vagy sört ajánlott, a férfiak pedig dupla adagot fogyaszthatnak.

8. Müzli

Szinte minden müzli sok hozzáadott cukrot tartalmaz, ezért mindig nézd meg a termék címkéjét, és válassz egészségesebb változatot. Mértékletesen fogyassza.

9. Édes desszertek

Minden édes desszert rossz minőségű szénhidrátforrás. Gyorsan megnövelik a vércukorszintet és alacsonyak a tápértékükben.

10. Energiaszeletek

Természetesen nem minden energiaszelet káros az egészségre, de a cukorbetegeknek mindig a diabetikus változatot kell választaniuk. Egyébként túl magas a szénhidrát, fehérje, cukor és zsírtartalmuk. Ezért mértékletesen kell őket fogyasztani.

11. Péksütemények

Mindenképpen minimalizálni kell a fehér lisztből készült péksütemények fogyasztását. Csak teljes kiőrlésű lisztből készült, cukormentes péksüteményt válasszunk.

12. Krémes kávék

A krémes kávék sok tejszínt tartalmaznak, és édes szirupot tartalmaznak, amelyek nagy mennyiségű zsírt és cukrot tartalmaznak. Válasszuk inkább az édesítés nélküli kávét.

13. Banán és dinnye

A gyümölcsök legtöbbje sok cukrot, egészséges szénhidrátot és rostot tartalmaz. De néhányak, mint például a barack, a dinnye és a banán, nagy mértékben növelhetik a glikémiás indexet, ezért jobb kerülni őket.

14. Édes üdítőitalok

A „smoothie” név alatt árusított üzleti üdítők gyakran nem a legegészségesebbek, ezért olvasd el a címkéjüket, mielőtt megvennéd. Ehelyett készíts otthon csak gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó smoothiet.

15. Feldolgozott húsok

A feldolgozott húsok túl sok nátriumot tartalmaznak, ami növeli a szívroham kockázatát, különösen a 2-es típusú cukorbetegek esetén.

16. Ízesített vizek

Az ízesített szénsavas vizek egyáltalán nem egészségesek. Sok szénhidrátot és cukrot tartalmaznak.

17. Kínai gyorsételek

Nagyon magas a kalória-, szénhidrát-, egészségtelen zsír- és nátriumtartalmuk. Nagymértékben befolyásolják a vércukorszintet.

18. Nachosok

Ez az általánosan kedvelt mexikói étel nagyon sok kalóriát, szénhidrátot és zsírt tartalmaz.

19. Előre fagyasztott pizza

Jobb, ha frissen készített pizzát választasz a szupermarketben kapható helyett. Ez utóbbiak nagyon sok kalóriát tartalmaznak.

20. Hamburgerek

A hamburger amúgy sem túl egészséges, pláne ha azt egy gyorsétteremben vagy egy vendéglőben vásároltuk. Helyette készítse el otthon a lehető legegészségesebb alapanyagokból, ha már mindenképp hamburgert akar enni.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET