HírekReceptek

Tojásos reggeli – egy igazi klasszikus

Szerettem volna feldobni a reggelit, ezért eldöntöttem, hogy nem a megszokott bundáskenyér kerül az asztalra, hanem egy olyan ételt választottam, amelyet még régen láttam egy barátomnál.

1. Hozzávalók

6 db tojás

néhány szelet friss kenyér

só az ízvilág fűszerezéséhez

őrölt feketebors a tálaláshoz

szárított petrezselyem, hogy fűszeres legyen

a sütéshez használt zsiradék

friss sajt az ízélmény fokozása érdekében

zöldségek a változatosság kedvéért

2. Az elkészítés

Először is a kenyérszeleteket felezzük meg, így megteremtve a tökéletes bundáskenyér alapját. Két tojást felütünk egy tálba, és két csipet só hozzáadásával felverjük. A kenyérszeleteket belemártjuk a felvert tojásba, majd forró zsiradékban átsütjük mindkét oldalukon.

Az elkészült bundáskenyér után újabb négy tojást ütünk fel egy kevés zsiradékban. Miután megfelelő állagúra és ízűre készül el a tükörtojás, megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés szárított petrezselyemmel.

Amikor tálalunk, a zöldségeket felszeleteljük a tányérra, mellé tesszünk néhány szelet sajtot, majd pedig a bundáskenyér szeleteket és a tükörtojásokat is ráhelyezünk. Legvégül egy bögre forró teával kínáljuk. A tojásszendvics kifejezés azért született, mert a bundáskenyér szeletekre tett tükörtojásokat szendvicsszerűen lehet elfogyasztani.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET