Sztorik

Az idős asszony, akit korai nyugdíjba küldtek, végül főnöke lett a saját exfőnökének

Képzeljük el egy szenvedélyes nőt, aki kitartóan dolgozik élete nagy részében egy vállalatnál, ahonnan végül életkora miatt elbocsátják. A nő azonban nem adja fel könnyen, küzd, és végül néhány hónappal később az őt elbocsátó főnök főnökévé válik.

Grace nevű hölgy már gyerekkora óta szeretett volna ügyvéd lenni. Imádta a vitatkozást, és sok évig tagja volt az iskolai vitacsapatainak. Jogdiplomája megszerzése után, alázatos és szorgalmas munkájának eredményeként megkapta álmai munkahelyét a város egyik legkiválóbb ügyvédi irodájánál. Negyven évet töltött ott, a jogi asszisztens pozíciójától eljutva a cég egyik legjobb és legelismertebb ügyvédi pozíciójáig.

Még 68 évesen sem tervezte nyugdíjba vonulást, hiszen szolgáltatásaira még mindig nagy volt a kereslet. ”Amíg rám van szükség, én itt maradok. Bármikor megtalálnak az irodámban” – mondta ügyfeleinek. Valóban, a hűséges ügyfelei sorban álltak azért, hogy találkozhassanak vele, reménykedve, hogy tanácsot és képviseletet kapnak tőle az ügyeikben.

Williams, a cég egyik ügyvezető partnere viszont másképp látta a dolgot. Azt akarta, hogy Grace adja át a helyét ”friss tehetségeknek”. Ezért Grace elhatározta, hogy nem fogja hagyni ezt megtörténni. “Miért kell feladnom a helyemet, amikor több helyet is adhatunk az asztalhoz?” – vágott vissza.

Ezután Williams megpróbálta elbocsátani Gracet, de hazasietett egy érdesítővel, miszerint ez a nyugdíjba vonulásának az utolsó napja. Ez a távozási csomag volt Williams taktikai lépése, amivel reá akarta venni Gracet, hogy abba hagyja a munkát.

Grace minden bátorságát összeszedve beperelte a céget kor alapú diszkrimináció miatt. Miután a per sikerrel zárult, a súlyos anyagi és erkölcsi károk után Williams lemondani kényszerült a pozíciójáról.

Felmerült a kérdés, ki fogja betölteni Williams széket? És az előttünk álló válasz nem is lehetne szebb: a helyét éppen Grace vehette át. Ő pedig nagy odaadással kezdett munkába, hogy visszaállítsa a cég tekintélyét és jó hírnevét.

Tanulságok a történetből:

Sose féljünk kiállni önmagunkért! Az sem számít, ha már idősek vagyunk, ha érezzük, hogy van bennünk tűz, és ami a legfontosabb: szenvedély, akkor képesek vagyunk a legnagyobb kihívásokat is legyőzni. Legyünk olyan elszántak, mint Grace: ne hagyjuk, hogy mások döntsenek a sorsunkról, főleg, ha tudjuk, hogy még képesek vagyunk maradandót alkotni!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET