BelföldGazdaságHírek

Rejtelmes jó hír az időseknek: okos bankszámla tippek

A Bankszámlák királya, a pénzügyi termékekért ismert Bankmonitor okos tanácsokat adott azoknak, akik szeretnének a bankszámla kezelési költségeken spórolni.

Az átlagos ügyfél évente körülbelül 42 ezer forintot költ banki szolgáltatásokra, és a Bankmonitor csapatának célja, hogy segítsenek megtalálni azon számlákat, amelyek teljesen ingyenesek.

Az ingyenes bankszámlák hihetetlen előnyöket kínálnak, a havi díjak elhagyásától kezdve, az ingyenes bankkártyán át, az elektronikus utalásig, csoportos beszedés és állandó átutalási megbízás lehetőségéig. De ami még ennél is jobb, egyes bankok akár több tízezer forintnyi bónuszt is kínálnak az új számlák megnyitásáért, amennyiben meg tudják felelni a megadott feltételeknek.

Az ingyenes bankszámlákért azonban van egy kis “apróság”, ami nem más, mint hogy rendszeres bevételnek kell beérkeznie ezekre a számlákra. Ez a rendszeres bevétel lehet a fizetésünk, vagy akár külső forrásból származó összeg is. Az öregségi nyugdíj is bevételt jelenthet, ha meghaladja a bank által kijelölt minimális összeghatárt.

A Bankmonitor ráadásul konkrét példákkal is szolgál arra, hogy melyik banknál milyen összegű bevételre van szükség az ingyenesség eléréséhez.

Azoknak a nyugdíjasoknak, akik átlagos nyugdíjban vagy annál kisebb bevétellel rendelkeznek, a CIB ECO és az UniCredit Partner Aktív csomagot ajánlja a Bankmonitor, mint ideális megoldásokat.

A KSH adatai szerint a 2,4 millió idősből döntő többség számára hozzáférhető egy vagy több ingyenes bankszámla, csupán 100 ezer nyugdíjasnak voltak olyan nyugdíjai, amelyek nem érték el a 100 ezer forintos határt.

A Bankmonitor ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy a 100 ezer forintnál magasabb nyugdíjjal rendelkezők között mintegy 730 ezer ember kapott 220 ezer forintot meghaladó összeget, és további 100 ezer ember kapott több mint 400 ezer forintot.

A Bankmonitor non-stop információval szolgál arról, hogy milyen bankkártyák vannak az ingyenes csomagokban, és hogy mely tranzakciók vannak szabadon az egyes bankoknál.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET