EgészségHírek

Női egészségi vészjelzések: Ha ezekkel találkozik, forduljon azonnal szakemberhez!

Sokak számára ismerősek a méhnyak- és az emlőrák tünetei, de létezik egy másik nagyon gyakori női egészségi probléma, amely alattomosan, kezdetben észre nem vehető tünetekkel jelentkezik.

Ha a következő tüneteket észleljük huzamosabb időn keresztül, feltétlenül forduljunk szakemberhez!

1. Tartós puffadás

A legtöbb nő a menstruáció előtti és utáni héten tapasztal erős haspuffadást. Azonban, ha a puffadás a menstruációs cikluson túl is fennáll, akkor komolyabb probléma jele lehet. A petefészekrák egyik leginkább jellemző tünete a tartós puffadás.

2. Kismedencei fájdalom

A kismedencei fájdalom is a petefészekrák tünete lehet. Ha hosszan tartó kismedencei fájdalmakkal küzdünk, feltétlenül keressünk fel egy szakembert. Nem szükséges azonban azonnal a legrosszabbra gondolni, hiszen menstruációs panaszok és petefészek ciszta is okozhatja a problémát.

3. Kiterjedt erős fájdalom

A petefészekrák esetében a fájdalom más területekre, például a hát vagy a derék felé is kisugározhat. Egy 151 nőn végzett kutatásban a részt vevők 68%-a számolt be napi rendszerességgel jelentkező erős fájdalomról, ami akadályozta a munkavégzésüket.

4. Indokolatlan hízás

A hirtelen és látszólag indokolatlan hízás a petefészekrák egyik jellemző tünete lehet. Ez a tünet különösen a menopauza előtt álló nőknél figyelhető meg intenzívebben. Fontos megjegyezni, hogy ez a hízás nem az evési szokások megváltozása vagy a testmozgás hiánya miatt következik be.

5. Kóros fáradtság

Ha úgy érezzük, hogy hiába próbálunk pihenni, hiába alszunk eleget, a fáradtságunk mégsem csökken, érdemes a lehető leghamarabb felkeresni egy szakembert a problémával.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET