HasznosHírekOtthon

Nem bontakoznak ki az orchideád virágai? Így segíthetsz rajta

Az orchidea csodálatos de érzékeny növény, melyet nem szabad a többi virág mintájára gondozni. Gyakran panaszkodnak a tenyésztők, hogy az orchideájuk nem hoz virágokat, annak ellenére, hogy meleget és rendszeres öntözést biztosítanak számára.

Most felfedjük, milyen környezetre van szüksége az orchideának ahhoz, hogy gyakran virágba boruljon.

Táplálék

Az orchideának szüksége van tápláló elemekre. Ma már megtalálhatóak a piacokon kifejezetten orchideáknak gyártott táplálék keverékek, melyeket a dobozon található utasítások szerint kell adagolnunk.

Fény

Bár a túlzott napfény ártalmas lehet, a fényhiány sem ideális. Az orchideák gyakran nem virágzanak, mert nem kapnak elég fényt. Az orchideák kedvelik a természetes fényt, de rossz hatással van rájuk, ha egész nap a közvetlen napsugárban kell lenniük.

Hőmérséklet

Az orchideák nem kedvelik a hideget. Ha azonban este hűvös helyre helyezzük, ahol 5-10 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, mint ami napközben volt, gyorsabban újra virágba borulnak. Néhány éjszakára helyezzük az orchideát a lakás hűvösebb részébe, majd nappal tegyük vissza az ablakba.

Cserép

Amennyiben az orchideánk már elvirágzott, érdemes új cserépbe ültetni, de vigyázzunk, nehogy megsértődjön a gyökérzet. A nagyobb cserép és a friss föld nagyon jó hatással van a növényre.

Öntözés

Az orchideákat nem szabad a hagyományos módon öntözni. Egy tálba öntsünk langyos vizet és helyezzük bele a cserépét, majd hagyjuk benne 5 percig, végül hagyjuk lecsepegni. Az orchideát a reggeli időszakban kell öntözni!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET