BelföldGazdaságHírek

MVM – Szembe kell néznünk a számlázási változásokkal!

Az elmúlt hónapokban lényeges változások történtek a hazai árampiacon: az E.on Áramszolgáltató és az MVM összeolvadt, így az MVM lett az ország legnagyobb áramszolgáltatója.

Mint következmény, az MVM Next – a teljes ország egyetemes áramszolgáltatója – megjelent, amelynek irányítása egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az ügyfelek számára az ügyeik intézését. Ez a változás hatással volt a Dunántúlon és az Opus TITÁSZ működési területeken élő emberekre is. Valamennyi ügyfél bizonytalan volt, hogy milyen hatása lesz ez az átalakulás a szolgáltatásukra és a díjaikra, de az MVM kijelentette, hogy az árakat nem érinti a fúzió.

Számlázási késedelmek miatti kihívások

Meglepődve tapasztalták az ügyfelek, hogy a fúziót követően néhány furcsa üzenet érkezett a számlák késedelmes és váratlan érkezése miatt. Az MVM az érintett ügyfeleknek a következő üzenetet küldte:

„Technikai probléma miatt a jelenlegi e-számláját csak késve tudtuk megküldeni, pedig már korábban elkészült. Kérjük, hagyja figyelmen kívül a villanyszámlán feltüntetett fizetési határidőt.” – olvasható az értesítésben, amely új fizetési határidőt is jelzett.

Amíg korábbi számlázási gondok, mint a számlák hónapokig tartó késése már megszokott volt az ügyfelek számára, ezúttal a probléma csak néhány napi késedelmet okozott. Az MVM továbbra is küzd technikai problémákkal, amelyek az átalakítás óta fennállnak.

Ügyfél-szolgálati kihívások és változások

Az átállás okozta bizonytalanságok folytán számos ügyfél aggasztónak találta, hogy a számláikat még mindig az E.on rendszerein keresztül kell befizetniük, de már nem férnek hozzá a régi rendszerhez. Egyes ügyfelek attól tartottak, hogy nem tudják bizonyítani, hogy befizették a számláikat, ha panaszt tesznek a szolgáltatónál. Erre az E.on a következő választ adta:

„Az informatikai rendszerek átállása miatt az E.on Áramszolgáltató Kft. már nem tudja csoportos beszedési módszerrel beszedni a 2024. június hónapban kiállított villamos számla ellenértékét. Az MVM Next várhatóan csak 2024. július 19. után lesz jogosult a számlák benyújtására, így a számlák ellenértékének beszedése később történik meg, mint megszoktuk.”

Tehát az ügyfelek számára több idejük volt a számlák rendezésére az átállás miatti türelmi idő növekedése miatt.

Az MVM és E.ON fúziójának célja az volt, hogy az egész országban egységes áramszolgáltatást hozzanak létre. Az átállás technikai hibákat és késedelmes számlázásokat okozott, ám a megoldódni látszó nehézségek ellenére is több időt adtak az ügyfeleknek a számlák kifizetésére. Az MVM számára prioritás lesz a következő hónapokban ezeknek a hibáknak az orvoslása, valamint az ügyfelek kiszolgálásának zökkenőmentesítése.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET