EgészségHírek

20 testi fájdalom, melyek hátterében lelki gondok húzódnak meg

Surely you’ve also experienced a specific point in your body hurting, but you had no idea what caused it, and even when you sought help, the doctor could not explain the symptom. It’s an undeniably real thing that our body produces symptoms under psychological stress.

A lelkünk állapota gyakran tükröződik a testünkben. Legtöbbünk nem tetszése is okozhat tüneteket és fájdalmakat, ha nem akarjuk tudatosítani létezésüket. A következőkben húsz testi fájdalomról leszek szó, melyek mögöttes lelki okokat rejtegethetnek.

1. Aggodalom miatti fejfájás

Ha valamin hezitálsz és nem tudod dönteni, melyik lépés lenne a legjobb, ekkor jelentkezhet a fejfájás. Fontos, hogy kiutat találj a helyzetből.

2. Bizonytalanság eredményeként jelentkező fogínyfájdalom

A fejfájáshoz hasonlóan, döntés előtt állsz, de nem tudod, melyik út lenne a leginkább helyes. Próbáld meg az előnyök és hátrányok összegzésével könnyebbé tenni a döntést.

3. Elégedetlenség jele, a fogfájás

Ha nem vagy elégedett a jelenlegi életszituációddal, és ez jelentkezhet fogfájásban. Mindennek oka van, próbáld meg újraértékelni a helyzetedet és tudd, hogy te magad is képes vagy változtatni rajta.

4. Belül érzett harag pedig a nyakfájásban jelenik meg

Ha haragszol valakire, ezzel csak magadat mérgezed. Próbáld meg a másik helyzetébe képzelni magad és megbocsátani neki.

5. A vállfájás jelzi a túl nagy teher alatt való roskadást

Saját vagy mások terheit hordozod a válladon. Gondold át, mi az, amit elbír a hátad és keress megoldásokat, hogy leredukáld ezt a terhet.

6. Az elfogadás hiánya miatti könyökfájás

Ha nem vagy képes elfogadni egy változást az életedben, a könyököd is fájni kezdhet. A változás nem rossz, csak alkalmazkodni kell hozzá és lásd meg a benne rejlő lehetőségeket.

7. Mások terheit magunkra vettük, ekkor kezdhet fájni a kezünk

Ha túl sokat akarsz segíteni másoknak, ezzel csak magadat terheled le. Próbáld meg máshogyan segíteni nekik, hogy közben saját magadat eléggé figyelmen kívül ne hagyd.

8. A túlzott kontroll eredménye a csuklófájás

Ha valamit nagyon görcsösen szeretnél elérni, a csuklóidat terheled meg. Próbálj meg lazábban viszonyulni a dolgokhoz és hagyni a jövőt, hogy magától alakuljon.

9. Az elengedés képtelensége gyomorfájdalomban jelentkezhet

A múltbeli dolgok, amit nem sikerült megemésztened, ma gyomorfájdalmat okozhatnak. A múltat már nem lehet megváltoztatni, csak a jelent alakíthatjuk.

10. Az izomfájdalom szégyenérzetet és félelemet jelezhet

Valami miatt érzed magad szégyenben vagy félhetsz valamitől. Vedd kézbe az irányítást és nézz szembe a nehézségekkel.

11. A hát fájó felső része segítség hiányára utal

Ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a kellő támogatást, ezt a hátad felső részén érezheted. Próbáld meg felismerni a saját értékeidet és ne hagyd, hogy mások megítélése befolyásoljon téged.

További négy infra fájdalom és lelki oka következik a következő oldalon.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET