Sztorik

Utazással a boldogság felé: Már nem is az anyagiak jelentik a legnagyobb elégedettséget

Mennyire ismerős ez? Félreteszel némi pénzt, majd azonnal irány az üzlet, hogy vásárlások révén növeld boldogságodat, csakhogy ez a boldogság rövid életű. A szakértők szerint azonban van mód egy tartós Isteni élményre, ami sokkal megejtőbb, mint az anyagiak.

A boldogság elérésének legfőbb akadályát a rutin jelenti. Vásárlás után az új tulajdon hamar a megszokottá válik, és a korábbi boldogság már messzire szállt. Ismét újabb cuccot akarunk szerezni. Ez a ciklus újra és újra megismétlődik.

Egyetemi kutatások azonban rávilágítottak arra, hogy a fent említett ördögi körön is lehet változtatni. Az ugyanolyan boldogságot érezheted egy vágyott termék megvásárlásával, mint amit egy utazás okoz. A nagy különbség az, hogy míg a boldogság érzete a vásárlás után hirtelen csökken, addig az utazás révén szerzett élmények hosszabb boldogságot eredményeznek számodra.

Azt javasoljuk, legyél résztvevője egyedülálló eseményeknek, tanulj meg új dolgokat – akár egy extrém sportot –, és szervezz gyakori utazásokat, ezzel szemben egy új eszköz végül csak egy megszokott dolog lesz, ami rapid tönkre megy és menthetetlenül elavult lesz. Minden új élményből szép emlék válik, ami örökké boldogságot nyújt, egy életen át.

Hozzászólások

Kántor Edit véleménye: az utazás tartalmas élmény, de pénzbe kerül. Sajnos manapság egyre nehezebb.”

Dr. Borsi Attila szerint: “A biztonság érzete a legnagyobb boldogság. A pénzt sok szempontból is lehet értékelni, nem csak az új eszközök vásárlása szempontjából.”

Károlyné Tóth hozzászólása: “A helyi utazás is nagyszerű élményekkel jár. Sokan nem ismerik saját városukat annyira, mint ahogy kellene.”

Köszönjük a véleményeket, és várjuk további hozzászólásokat! Név és e-mail cím megadása szükséges, a véleményeket moderáció után tesszük közzé.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET