HasznosHírekOtthon

Szívvel-lélekkel, otthon készült öblítő − legyünk mérgektől mentesek!

Egy ideje már teljesen lemondott a bolti öblítőkről

Mégis, ki nem szereti azok illatát? Bolondulunk értük, de be kell látni, a káros anyagoktól hemzsegnek. Az én választásom ezért az egészségesebb, természetesebb megoldás felé tendál. Nem szeretném, hogy a kedveseim rajtam keresztül kerüljenek kapcsolatba toxikus anyagokkal, ezért miután otthoni sampon és dezodor gyártásba kezdtem, úgy döntöttem, ideje az öblítőnek is természetbarát változata felé fordulni. Bátran ajánlom, kövesse a receptemet!

Szükségünk lesz az alábbiakra:

5-6 evőkanál szódabikarbóna 250 ml felforralt víz 1 liter almaecet 20-30 csepp a kedvenc illóolajunkból 1 műanyag flakon, legalább 5 literes

A gyártási folyamat lépései:

1. Vegyük külön-külön elő az összetevőket: a vizet, a szódabikarbónát, és az almaecetet. Keverjük össze, és ne ijedjünk meg, ha habzani kezd!

2. Csepegtessük bele a keverékhez az illóolajat. Öntsük a flakonba, majd rázzuk össze.

3. Minden mosáshoz körülbelül 50 ml-t vegyünk fel ebből a házi készítésű keverékből. Fontos, hogy mindig rázzuk össze használat előtt!

Tudjon arról, hogy az almaecet sokkal egészségesebb, a bőrnek is jót tesz, így még azok számára is hasznos lehet ez az öblítő, akiknél a bolti ruhaöblítő allergiás reakciót okozott.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET