HírekReceptek

Így süsd a csirkét! 5 kipróbált és bevált sütési módszer!

A csirkeszárnyak igazi ínyenc falatok lehetnek, ha jól készítjük el őket. Engedd meg, hogy bemutassunk 5 fantasztikus csirkeszárny receptet!

1. Sütőben sült csirkeszárny

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárny

½ csésze majonéz, vagy tejföl

½ csésze paradicsomszósz

só, bors

Elkészítés:

1. Kombináljuk a majonézt és a paradicsomszószt, majd kenjük be ezzel a szósszal a megmosott és fűszerezett csirkeszárnyakat. Hagyjuk pihenni fél órát.

2. Helyezzük a szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokos sütőben süssük meg őket 45 perc alatt.

2. Mustáros-szójás szószban sült csirkeszárny

Hozzávalók:

700 gramm csirkeszárny

2 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál mustár

2 evőkanál majonéz

2 cikk fokhagyma

Elkészítés:

1. Keverjük össze a majonézt, a szójaszószt, a mustárt és a zúzott fokhagymát. Ebbe a szószba forgassuk bele a megmosott és szárazra törölt csirkeszárnyakat, majd hagyjuk pácolódni 2-3 órát a hűtőben.

2. Süssük meg a szárnyakat fél óra alatt előmelegített sütőben.

3. Saját levében sült csirkeszárny

Hozzávalók:

10 csirkeszárny

pirospaprika

köménymag

olaj

Elkészítés:

1. Mossuk meg és sózzuk be a csirkeszárnyakat, majd helyezzük őket egy kiolajozott tepsire.

2. Tegyük a tepsit hideg sütőbe, majd melegítsük fel 200 fokra és szórjuk meg a szárnyakat köménymaggal.

3. 10 perc után öntözzük meg a szárnyakat a saját levükkel. Ismételjük meg ezt a lépést 20 perc után. Hagyjuk sülni még 5 percig, majd vegyük ki.

4. Hajdinával tálalt csirkeszárny

Hozzávalók:

csirkeszárny

200 gramm reszelt sajt

1 csésze hajdina

1 paprika

1 hagyma

1 sárgarépa

Elkészítés:

1. A hajdinát mossuk meg, a zöldségeket vágjuk fel, majd pároljuk meg őket.

2. Süssük a csirkeszárnyakat a mikróban 10 percig.

3. A párolt zöldségeket és hajdinát tegyük egy tepsire, tegyük rá a csirkeszárnyakat, és 190 fokra előmelegített sütőben süssük meg őket fél óra alatt. Végül szórjuk meg reszelt sajttal.

5. Sütőzsákban sült csirkeszárny

Hozzávalók:

1,5 kg csirkeszárny

fűszerek

só, bors

Elkészítés:

1. Fűszerezzük be a megmosott és leitatott csirkeszárnyakat, majd helyezzük őket egy sütőzsákba.

2. Néhány helyen lyuggassuk ki a zsákot, hogy a szárnyak jobban megpiruljanak.

3. Süssük meg őket 45 perc alatt egy előmelegített sütőben.

Ezeket láttad már?

[social-share total_counter_pos="leftbig"]
Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET