ÉletmódHírekSztorik

Egy férfi idős anyja végrendeletét olvassa, és cselekvésre szólít fel…

Egy férfi véletlenszerűen megtalálja az anyja végrendeletét, amely annyira megdöbbenti, hogy arra kérni az idős anyját, hogy haladéktalanul pakolja össze a haját, készen a lakás elhagyására.

Jerry Osborne feje teljes káosz volt. Épp egy friss e-mail érkezett a laptopjára, amelyet látván kétségbe esett. Néhány pillanatig meredten nézett a képernyőre, mielőtt éles helyben fordulással megnyúlt volna az ódon mahagóni asztalon álló vezetékes telefon után.

“Ellie” – szólította gondosan az asszisztensét, aki azonnal felfogta. “Adja ide az ügyvédemet a telefonon, majd kapcsolja másodszor Eddie Hillt, utolsónak pedig hozza az anyámat – pont ebben a sorrendben!”

Ellie, aki majd egy évtizede dolgozott Jerryvel, azonnal az utasításokhoz tartotta magát. Az elsőt megadva, hívása volt az ügyvéd felé, összekapcsolva a hívásokat.

Mindeközben Jerry irodájában, az érintőképernyőjű laptopja előtt eredménytelenül csóválta a fejét.

“Ezért még megfizet,” – dörmögte önmagának, amikor meghallotta a vezetéken Esther Johnson, az ügyvédje hangját.

“Hallo?” – csengtette kíváncsian a nő.

“Esther, nincs sok mondanivalóm, csak azt szeretném, ha észrevennéd azt a sajnálatos tévedést, amit elkövettél!”

“Mire gondolsz, Jerry?” – próbálta meg kitalálni Esther a váratlan felhívás okát.

“Örömmel megosztom veled. El tudod képzelni, hogy anyám végrendeletét véletlenül a saját e-mail címemre küldted el jóváhagyásra, az övé helyett?”

“Szentséges ég!” – puffantott ki szótlanul Esther, miközben Jerry a telefonban csörömpölés és néhány koppanás hangjait hallotta.

Esther visszanézte a laptopját. Tényleg ő küldte el a végrendeletet neki. Bármennyire is zavartan próbálta megragadni a jó válaszokat, Jerry most mindent elintézett, így szabad napot adott Esthernek.

Jerry hitetlenkedve csóválta a fejét, miután elolvasta az e-mailt

Azután felállt, és szembe nézett irodája nagy, padlótól a mennyezetig érő ablakával. Az ablakból csodás kilátás nyílt Washington D.C. lüktető urbanistájára, de ma valami miatt nem úgy érzett, mint aki élvezni tudja ezt a látványt.

Miközben tétlenül bámult, a telefonja csöngött. Edie Hill felhívása volt. Jerry kidolgozta a taktikát, és mindent beállított, hogy megoldhassák azt még aznap.

“Még ma, Edie, mihamarabb esto megoldható” – zárta le a beszélgetést, majd hallotta, ahogyan ellenvetést eszközölnek a másik végén.

“Edie,” – mondta szilárdan, és felvágta a férfinak.

“Még ma,” – tette hozzá, majd letette a telefont.

Alig végezte el, Ellie azonmód bekapcsolta az anyját, Joan Osborne-t, amint letette a telefont Eddie-vel.

“Minden rendben van, anya!” Jerry közölte, majd azonnal váltott. “Két dolog, amit most szerintem meg kell osztanom veled. Az első az, Esther véletlenül nekem küldi a módosított végrendeletedet … a második az, hogy szeretném, ha összepakolnád a holmidat.”

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET