HírekReceptek

Egyéni stílusú puliszka – Elkészítési útmutató és tippek

A hozzávalók listája

8 deciliter víz

20 deka kukoricadara

egy csipet só

lekvár, dió, méz stb. ízesítésre

Elkészítés lépésekben

Az első lépésben a 8 deciliter vizet felmelegítem. Amikor a víz már lélegzetvételnyire a forrásig ér, csökkentem a hőt, és fokozatosan hozzáöntöm a 20 deka kukoricadarát, következetes keverés mellett. A sót a saját ízpreferenciáim szerint adagolom: ha édes ízre vágyom, elegendő csak egy csipetnyi só, viszont ha a sós változatot szeretném, akkor ettől többet használok.

Az összetevők elegyét 5-10 perc alatt a kívánt állapotra főzöm, miközben folyamatosan keverem. Miután a puliszka elkészült, egy tálba kanalazom, majd hagyom kihűlni. Mihelyst kellően kihűlt, egy kanállal csempészem a finom falatokat, majd meghintem darált dióval és a méz sem hiányozhat róla.

Mézes-diós puliszka

Puliszka dióval és mézzel díszítve

Ha variálod az ízesítést, szinte bármilyen íz előállítható. Használhatsz például lekvárt, kakaót, mazsolát, porcukrot stb. Az egyetlen határ a saját ízlelésed!

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET