A hozzávalók listája
8 deciliter víz
20 deka kukoricadara
egy csipet só
lekvár, dió, méz stb. ízesítésre
Elkészítés lépésekben
Az első lépésben a 8 deciliter vizet felmelegítem. Amikor a víz már lélegzetvételnyire a forrásig ér, csökkentem a hőt, és fokozatosan hozzáöntöm a 20 deka kukoricadarát, következetes keverés mellett. A sót a saját ízpreferenciáim szerint adagolom: ha édes ízre vágyom, elegendő csak egy csipetnyi só, viszont ha a sós változatot szeretném, akkor ettől többet használok.
Az összetevők elegyét 5-10 perc alatt a kívánt állapotra főzöm, miközben folyamatosan keverem. Miután a puliszka elkészült, egy tálba kanalazom, majd hagyom kihűlni. Mihelyst kellően kihűlt, egy kanállal csempészem a finom falatokat, majd meghintem darált dióval és a méz sem hiányozhat róla.
Puliszka dióval és mézzel díszítveHa variálod az ízesítést, szinte bármilyen íz előállítható. Használhatsz például lekvárt, kakaót, mazsolát, porcukrot stb. Az egyetlen határ a saját ízlelésed!