HasznosHírekOtthon

Százszámra hoz virágokat a leander jövő nyáron, ha szeptemberben ilyen gondoskodást biztosítasz neki

Szeptember: intézkedj, hogy leandered százszámra hozza a nyári virágokat

A leander csodálatos látványt nyújt kertünkben, de csak akkor, ha kellő gondot és figyelmet szentelünk neki. Megfelelő gondoskodással nem csak hogy bőségesen virágzik, de jól is átvészeli a telet. Ebben a cikkben bemutatjuk, milyen praktikus lépéseket tehetünk szeptemberben, hogy leanderünk jövő nyáron is gyönyörűen virágozzon.

1. Tápoldat megvonása

A leanderünk téli pihenőidőszakára való felkészülése egy folyamat. Már szeptemberben érdemes megkezdeni a tápoldat fokozatos elvonását, locsoljuk a növényt csupán tiszta vízzel! Szeptember 15-től indítsa el a tápoldat elzárását, majd folytassa ezt fokozatosan.

2. Víz megvonása

Mikor az ősz elkezdődik, csökkenteni kell a leander öntözését is. Öntözzük a növényt ritkábban, és csak annyi vizet használjunk, hogy a gyökere körüli talaj nedves maradjon. Ne öntözzük túl a növényt, mert ha hozzászokik a bőséges vízhez, nehezebben viseli a téli időszakot.

3. Metszés és lemosás

A tél kezdetén javasolt a leander leveleinek mindkét oldalát mosogatószappanos vízzel lemosni. Fontos, hogy a növény levelei teljesen szárazak legyenek, mielőtt elkezdjük a téliesítést, hogy a fagy ne károsítsa őket! Ha a növény nagyméretű levelei miatt már nem fér el a téli tárolóban, akkor javasolt a metszés. Ha azonban elég a hely, nyugodtan hagyja a növényt növekedni.

4. Időben téliesítsd!

A leander egyáltalán nem tolerálja a fagyot. Már -5°C-os hőmérsékleten is elpusztulhat, ezért mielőtt a fagy beköszöntene, bentről kell neki otthont biztosítani. Tudom egy ismerősömtől, hogy -5°C-ban mind a hét leandere elpusztult, azóta mindig jóval a téli fagyok előtt elrakom őket. Télen olyan helyen tárolja, ahol az átlaghőmérséklet 3-10°C között mozog, és 3-5 hetente az egyszer öntözze meg a növény gyökérzetét, hogy az se száradjon ki.

Ha ezekre a tanácsokra odafigyel, garantáltan lenyűgöző leanderek díszelegnek majd kertjében!

Ha a leander körül elszaporodik a gyom, érdemes néhány trükköt bevetni, erről a

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET