BelföldGazdaságHírek

VESZÉLY! Azonnal visszavont gyógyszer – NE ADJA A GYEREKNEK, ha már megvette!

A BRONCHO-VAXOM belsőleges oldathoz por gyermekeknek – meghatározott gyártási tételének azonnali visszahívását rendelte el a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

A 220132-es gyártási számú tételt minőségi problémák miatt vonják ki a forgalomból. Rendelésük szerint az egészségügyi szolgáltatóknak és a betegeknek is végre kell hajtaniuk a visszahívást.

A gyógyszertárak feladata a visszahívott készítmények cseréje a betegeknél. Figyelem, az érintett gyártási tételszámú gyógyszert nem szabad tovább használni az azonosított probléma miatt – hangsúlyozza a hatóság.

A Broncho-vaxom, egy olyan immunerősítő szer, ami védelmet nyújt a légzőrendszernek és hatékony védekezést biztosít a fertőzések ellen.

Ajánlott használata 12 hónapos és 12 éves kor között, különösen azoknál a gyermekeknél, akik hajlamosak az ismétlődő légúti fertőzésekre. Az orális alkalmazásra szánt port a bakteriális eredetű fertőzések megelőzésében használják.

A visszahívással kapcsolatos tájékoztatás célja, hogy a szülők és az egészségügyi szolgáltatók ellenőrizzék a birtokukban lévő készítmény gyártási tételszámát. Ha az érintett tételhez tartozik, azonnal forduljanak a gyógyszertárhoz a cseréért.

Ez az intézkedés hivatott biztosítani, hogy a gyógyszerek megfelelő minőségűek legyenek, és ne jelentsenek kockázatot a betegek számára.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET