Hozzávalók
– 35 dkg tönkölybúzaliszt világos
– 10 dkg cukor
– 4 db tojás
– 18 dkg vaj
– 2 dl tej
– 1 csomag sütőpor
– 10 dkg mák darálva
– 50 dkg meggy fagyasztott
– Forma kikenéséhez: zsiradék, liszt
Az Elkészítés Módja
A tojásokat keverje össze a cukorral és a vajjal, míg a keverék habos nem lesz.
Ezután adja hozzá a lisztet, amelybe bekeverte a sütőport, valamint 1,5 dl tejet. Győződjön meg róla, hogy jól összeforgatja az összetevőket.
Ossza ketté a masszát. Az egyik feléhez adjon hozzá darált mákot és a tej maradék 0,5 dl-jét. Keverje össze alaposan az összetevőket.
A koszorú formát vékonyan kenje ki vajjal és szórja meg liszttel.
Alternálva adagoljon bele 1 kanál fehér és 1 kanál mákos tésztát, míg a forma teljesen ki nem töltődik. A tészta tetejét bőségesen szórja meg lecsepegtetett meggyel, majd fedje be a meggyet egy újabb réteg tésztával. Fordított sorrendben végezzen el a fehér, illetve a mákos tészta rétegezését. A maradék meggyet szórja a tészta tetejére.
Helyezze a formát egy előmelegített, 180°C-os sütőbe és süssön alsó-felső sütéssel kb. 40-45 percig. Hagyja a formában kihűlni, majd óvatosan távolítsa el a tésztát a koszorú formáról.