Meglepően egyszerű, de hatásos ötlettel feldobott vacsora-receptet szeretnék veletek megosztani, ami a Valentin nap alkalmából született. Szív alakban sült virsli tükörtojással – ez a mottó, röviden és tömören. Egy igazi ‘Szerelem a virsliben’ vacsora!
2. Szükséges hozzávalók
4 db Füstli vagy hasonló virsli, 4 tojás, só, őrölt feketebors, valamint ízlés szerint sajt és zöldségek mellékház.
3. Az elkészítés menete
A virslit hosszában félbevágom, majd a felét úgy igazítom, hogy szív alakot hozzon létre. A virsli tetején és alján egy fogpiszkálót használok, hogy stabilan tartsa a formát. A tepsiben forrósra hagytam a zsiradékot, majd elkezdem sütni a virslit az egyik partján.
Amikor az egyik oldala megsült, megfordítom a virsliket, és mindegyik közepébe beleütök egy tojást. A virslit megsütöm, amíg a tojás elenem éri az áhított állagot. Nálunk nagy favorit a kemény tükörtojás, így a virslit a tojásos részével lefelé fordítom és így sütöm tovább.
Ízlés szerint sózom és borsozom. A tojás túlfutó részeit levágom a virsli széléről, hogy szívformák jöjjenek létre.
A tálaláshoz sajtot és a háztartásban fellelhető zöldségekkel gazdagítom a tányért, például uborkával. A kenyeret és a forró teát kínálom hozzá.