BelföldGazdaságHírek

Fontos közlemény az OTP Banktól – Megszakítja a számlák működését?

Az OTP Bank minden ügyfelének fontos üzenetet küldött. A gyanús internetes tevékenységek száma drasztikusan növekszik, ezért a banknak be kell avatkoznia.

A csalók egyre több módszert találnak ki az internetes adathalászatra. Képesek hozzáférni az ügyfelek személyes és kártyaadatokhoz, sőt, szerzik az internetbanki belépési kódokat is.

Néhány nappal ezelőtt az OTP Bank egy videosorozatot tett közzé, amelyben részletesen bemutatják, hogy a csalók milyen módszerekkel próbálkoznak. Emellett a bank külön figyelmeztetést adott ki az ügyfelei számára, azzal a céllal, hogy megakadályozza, hogy a csalók hozzáférjenek bárki adataihoz és pénzéhez.

A leggyakoribb csalói trükk ma az, hogy a bank nevében üzenetet küldenek a felhasználóknak, amelyben azzal fenyegetőznek, hogy blokkolják a számlájukat. A pánikba eső és gyorsan reagáló számlatulajdonosok azonban gyakran megadják személyes adataikat a csalóknak, ami csak később derül ki, hogy már túl késő.

Az OTP bank azt tanácsolja, hogy ne nyisson meg és ne válaszoljon adathalász levelekre. Az ilyen levelek gyakran felfüggesztéssel fenyegetnek anélkül, hogy megmagyaráznák a felfüggesztés okát. Különösen veszélyes, ha az üzenetben lévő linkre kattintva adatokat ad meg.

Az bank arra kéri ügyfeleit, hogy bármilyen gyanús emailt kapnak, ne cselekedjenek semmit. Ahelyett forduljanak az OTP Bank legközelebbi fiókjához és erősítsék meg a kapott üzenet hitelességét.

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET