HírekReceptek

Fenséges Sós Pogácsa Recept – Ne hagyja ki!

Anyósomtól érkezett egy recept, amivel pompás sós pogácsát varázsolhatunk. Régen gyakran alkottunk ilyen finomságokat, főként gulyás mellé kenyér helyettesítéseként, de a mai pezsgő világ ritkábban ad erre alkalmat. A pogácsa önmagában is elsöprő, vagy akár felvágva és vajjal megkenve, a helyezkedési lehetőségek száma határtalan.

A hozzávalók listája:

50 dkg liszt25 dkg margarin2 tojás sárgája3 dkg élesztő2 dl tejföl1 dl tejsócukor

Az elkészítés menete

Az élesztőt felpuffasztom a kevés cukorral kevert langyos tejjel. A lisztet óvatosan elmorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a felduzzadt élesztőt és a 2 tojás sárga részét, a 2 dl tejföllel együtt és ízlés szerint sózom.

Ezután egy lágy rétestészta keménységű tésztát kapok, amit fél órán át a deszkán hagyok pihenni. Majd ezt követően kinyújtom, és háromszor áthajtom. Ezt a mozzanatsort ismét egy 20 perces pihenés követi, majd újra nyújtom, újra hajtogatom és újra pihentetem 20 percig.

A második 20 perces pihenés után az ujjnyi vastagságúra nyújtott tésztát bevagdalom a tetején egy éles késsel, mintha rács mintát készítenék, majd apró pogácsákat szaggatok belőle. A pogácsákat a sütőlemezen még 10 percig hagyom pihenni, majd a tetejüket megkeverve tojással, közepes lángon aranybarnára sütöm őket.

Egy tál sós pogácsa

Ezeket láttad már?

Szia, Mazsola vagyok a bikuci.hu honlap tulajdonosa. Az oldalamon vicces képeket, mémeket, vicceket, humoros videókat és érdekes cikkeket találsz a világról. Célom, hogy szórakoztassam honlapom látogatóit és egy kis nevetést hozzak az életükbe. Gyere és…

EZ MÉG ÉRDEKELHET